Skolsköterska

Skolsköterska

Som skolsköterska arbetar du enligt de riktlinjer som finns för den samlade elevhälsan och utifrån basprogrammet för elevhälsans medicinska insats. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam som förutom dig består av rektor, skolkurator och specialpedagog samt har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen. Utöver detta kommer du även tillhöra den centrala elevhälsan tillsammans med bl a skolkuratorer, skolpsykologer samt specialpedagoger. Uppdraget är tydligt inriktat på hälsofrämjande, förebyggande, åtgärdande och stödjande insatser, för att skapa en god lärandemiljö och omsorg för varje elev. Din arbetsplats finns på respektive skolenhet.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad sjuksköterska. Vidare har du antingen specialistutbildning i hälso- och sjukvård för ungdomar, psykiatrisköterskeutbildning, distriktssköterskeutbildning eller har genomgått skolsköterskeprogrammet. För tjänsten krävs det att du har B-körkort och tillgång till egen bil. För att trivas i rollen som skolsköterska krävs det att du är strukturerad i ditt arbetssätt samt att du självständigt kan planera och prioritera ditt arbete. Du har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och skolans övriga medarbetare. Du uttrycker dig väl i svenska, tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christin Barsjö Stomberg
Telefon 0766-436810
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnochelevhalsa/
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.