Skolkurator till Tingsholmsgymnasiet

Skolkurator till Tingsholmsgymnasiet

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Hela sektor lärande befinner sig i en spännande utvecklingsfas! Verksamheten inom elevhälsan fyller en central roll i att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Du arbetar förebyggande, hälsofrämjande och stödjande både på organisation- grupp- och individnivå. Just nu är vårt systematiska kvalitetsarbete inom elevhälsan i fokus. Vi håller även på att implementera PMO, ett digitalt elevdokumentationssystem, inom grundskola och gymnasium. Till Tingsholmsgymnasiet söker vi nu en skolkurator som vill vara med och driva elevhälsan framåt. Som skolkurator hos oss kommer du att arbeta ihop med kompetenta kollegor, få stort förtroende och goda möjligheter till utveckling. Tingsholmsgymnasiet är Ulricehamns kommuns enda gymnasieskola. Vi erbjuder elva nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Skolan har cirka 500 elever. Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som skolkurator arbetar du för att skapa en god miljö för hälsa, lärande och utveckling. Du är delaktig i att driva och utveckla det främjande och förebyggande arbetet och verkar konsultativt gentemot pedagoger och andra professioner inom skolan, men även mot externa aktörer som socialtjänsten eller Polisen. Du handleder personal, har stödjande samtal med elever samt genomför skolsociala kartläggningar och bedömningar. Som skolkurator har du alltid det pedagogiska uppdraget i fokus och arbetar utifrån gällande styrdokument och systematiska kvalitetsmål.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har genomgått KBT-utbildning (kognitiv beteendeterapi) och det är en fördel om du har tidigare erfarenheter av att arbeta med barn och ungdomar. Du är flexibel i din roll då du behöver planera och prioritera ditt arbete självständigt och samtidigt kunna vara en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, noggrann, ansvarstagande och en initiativrik problemlösare. Du har ett gott bemötande, ett förhållningssätt som är inkluderande och du har förmåga att skapa tillitsfulla relationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Englund
Telefon 0321-596432
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/tingsholm/
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (13 dagar kvar)