Skolbibliotekarie

Skolbibliotekarie

Som bibliotekarie ansvarar du för skolbiblioteken på de båda skolorna. I ditt uppdrag ingår att vara behjälplig med att ta fram litteratur till hela klasser men också till enskilda lärare och elever samt att informera om källkritik och att hålla bokprat i klass. Du arbetar tillsammans med en biblioteksassistent på 50%.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie. Du är en strukturerad person som kan arbeta självständigt och är initiativtagande. När förutsättningar ändras ser du möjligheter i förändringarna och du är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra människor.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Anneli Karlsson
Telefon 0321-595335
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 26 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Bogesundsskolan och Ulrikaskolan är två skolor i Ulricehamns centralort med årskurser från förskoleklass upp till årskurs 6. Bogesundsskolan har ca 515 elever och Ulrikaskolan har ca 360 elever. På skolorna finns också fritidshem med flera avdelningar. Vi söker nu en bibliotekarie till våra skolbibliotek.