Skoladministratör till Stenbocksskolan sökes!

Skoladministratör till Stenbocksskolan sökes!

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. På Stenbocksskolan vill vi att våra elever ska uppleva meningsfulla sammanhang, goda relationer, glädje och delaktighet. Tillsammans kan vi skapa en trygg och vänskaplig skolmiljö så att alla får de bästa möjligheterna att lära sig. Stenbocksskolan ligger centralt i Ulricehamn och hos oss går elever i årskurs 7, 8 och 9. Detta läsår är vi drygt 600 elever och 80 anställda. Från detta läsår har vi ändrat om i vår organisation, vilket gör att vi nu söker ytterligare en skoladministratör.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett periodvis högt tempo där målsättningen är att ge bästa möjliga service. Dina arbetsuppgifter består till stor del av personaladministration och lönehantering samt andra vanligt förekommande administrativa uppgifter där du i rollen som skoladministratör stödjer och arbetar direkt mot rektor, lärare, övrig personal samt vårdnadshavare och elever. Exempel på andra arbetsuppgifterna är vikariebokning, inköp och beställningar samt inrapportering av underlag till huvudman. Du kommer även att ansvara för skolans kalendarium och vara en del av vårt IT-stöd mot elever och vårdnadshavare. Som skoladministratör på Stenbocksskolan kommer du även att ingå i det nätverk för skoladministratörer som finns i Ulricehamns kommun samt i förekommande fall representera skolan i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en relevant utbildning alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är eftergymnasial utbildning inom administration, ekonomi, pedagogik eller vad arbetsgivaren anser relevant för tjänsten. Det krävs mycket god datorvana för tjänsten och det är meriterande om du har användarvana av olika ekonomi-, personal- och skoladministrativa system såsom Raindance, Personec, Infomentor och Skola24. Om du har kunskap inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) så är även det meriterande. Du som söker har ett stort engagemang i ditt arbete, är kvalitetsmedveten, strukturerad och tydlig. Du har en positiv inställning med ett stort mått av självständighet, men är också prestigelös och samarbetsvillig. Du är serviceinriktad och duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Håkansson
Telefon 0766-435388
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Assistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (8 dagar kvar)