Sjuksköterska till hemsjukvården

Sjuksköterska till hemsjukvården

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som sjuksköterska inom hemsjukvården i Ulricehamns kommun. Vårt uppdrag är att ge god och säker vård till kommunens invånare som är inskrivna i hemsjukvården. Vårt mål är att vara en attraktiv arbetsplats där du är en viktig del i vår utveckling. Vår arbetsmiljö ska vara hälsosam och utgå från våra patienters behov. I Ulricehamns kommuns hemsjukvård arbetar legitimerad personal med hälso- och sjukvårdsinsatser i patientens eget hem eller på vård- och omsorgsboende. Vi arbetar dag, kväll och natt, årets alla dagar. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete inom hemsjukvården. Vi har idag en vakant tjänst på ett vård-och omsorgsboende och en vakant tjänst för hemsjukvård i ordinärt boende. Vilket är ju du mest intresserad av? Kommunen har de senaste åren utvecklats till att ge mer avancerad vård i patientens hem. Det är ett omväxlande arbete där du får möjlighet att följa patienten över tid. I arbetet har du regelbunden kontakt med externa samarbetspartners, såsom primärvården och slutenvården utifrån patientens behov. Arbetstiden är förlagd framförallt dagtid men kvällstjänstgöring kan förekomma. Helgarbete i nuläget en helg av fyra, men planeras bli färre till hösten. Sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska i hemsjukvård ingår såsom läkemedelshantering, insulingivning, medicinska bedömningar och såromläggningar. Basal hemsjukvård omfattar injektioner, katetersättning/spolning, PEG, trachvård, sondnäring, CVK, Port-a-Cath mm. I arbetet ingår också att informera, delegera och handleda omvårdnadspersonal. Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för att handleda samt delegera omvårdnadspersonal och samverka i tvärprofessionella team. Du fungerar också som råd och stöd för övriga professioner i teamet runt patienten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning som distriktssköterska eller motsvarande är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från kommunal hemsjukvård. Körkort är ett krav. Det är av stor vikt att du kan arbeta strukturerat genom att du planerar, organiserar och prioriterar din arbetsdag. Du arbetar utifrån individens behov och är öppen och lyhörd samt är lösningsfokuserad. Du har god förmåga att samarbeta och sätta patienten i fokus samt kan handleda omvårdnadspersonal på ett pedagogiskt sätt. Du är självständig och trygg i din profession, tar ansvar och har ett reflekterande förhållningssätt. Som person bör du vara empatisk, initiativrik och flexibel samt ha en positiv människosyn.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Carola Werner
Telefon 0766-43 51 32
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (14 dagar kvar)