Senior planarkitekt/detaljplanehandläggare

Senior planarkitekt/detaljplanehandläggare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På planenheten arbetar vi med detaljplanering, översiktsplanering, GIS, kart- och mätfrågor.

På planenheten är vi ett drivet gäng som tillsammans med hela sektor miljö och samhällsbyggnad står inför en spännande framtid där Ulricehamn utvecklas och efterfrågan på våra tjänster ökar.
I din roll som senior planarkitekt/detaljplanehandläggare kommer du att vara med och bidra till stadsutvecklingen och forma morgondagens Ulricehamn.
I gruppen arbetar sex planarkitekter och två samhällsplanerare för en långsiktig och hållbart bra stadsutveckling. Hos oss landar du in i en kreativ miljö där teamkänslan och vår gemensamma produkt är avgörande. Vi är en liten kommun men ett starkt näringsliv och en kommun i tillväxt präglar vår organisation och våra arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett spännande arbete med mycket eget ansvar, samordning och varierande arbetsuppgifter där du kan se både detaljerna och helhetsbilden? Som senior planarkitekt arbetar du med den fysiska planeringen av kommunen. Fokus ligger på att stötta och utveckla planarbetet men du har även egna planer, där du ansvarar för och leder planeringen genom hela processen. Samtidigt kompletterar du i gruppdynamiken i det samarbete som krävs för gruppens prestation.

Verksamhetens mål är att genomföra detaljplaner och planprogram inom utlovade tidsramar och utifrån kommunala mål och program. Arbetet bedrivs i samverkan med övriga enheter och du är även med och utvecklar planprocessen inom enheten. Du kommer möta komplexa planuppdrag och planeringsfrågor då det för närvarande genomförs ett antal nydanande stadsplaneringsprojekt inom kommunen. I rollen ingår att möta politiken, exploatörer, allmänheten och andra myndigheter för att sy samman en god helhet i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Examen inom samhällsbyggnadsområdet, ex planarkitekt, arkitekt, fysisk planering, stadsplanering, kulturgeografi, landskapsarkitektur eller inneha motsvarande utbildning eller erfarenhet för att på ett bra sätt hantera yrket. Annan av arbetsgivaren bedömd lämplig akademisk utbildning är också kvalificerande.

Vi har krav på minst 5 års arbetslivserfarenhet och flera års erfarenhet av att driva eget planarbete, gärna som projektledare med samordningsansvar. B-körkort är även det ett krav för tjänsten. Du är en lagspelare som kan inspirera och coacha medarbetare till goda resultat och tar självständigt ansvar för dina uppgifter.
Erfarenhet av genomförandefrågor är meriterande.

Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för samhällsutvecklingsfrågor och är intresserad av att bidra i skapandet av ett bättre Ulricehamn!

Genom din utbildning och arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom digitala programvaror, meriterande är t ex. Geosecma for ArcGIS och kunskaper inom Adobefamiljen. Du ska kunna använda dig av Office-paketet, och kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift.

Som person är du drivande, resultatorienterad och sätter upp och håller tidsramar på ett strukturerat sätt. Du har ett starkt kvalitets- och kundfokus genom hela arbetsprocessen. Du har ett problemlösande förhållningssätt, en god analysförmåga och kan utveckla och driva samarbetsprojekt. Arbetsuppgifterna kräver lyhördhet för olika gruppers intressen samtidigt som de måste hanteras i ett helhetsperspektiv.
I rollen har du kontakt med många olika aktörer och är därför kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer. Du är bra på att kommunicera på svenska i tal och skrift samt ha ett serviceinriktat förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med politiker, företagare och allmänhet.

Du kan arbeta självständigt och i grupp, och vi ser gärna att du är resultat-, utvecklings- och målinriktad. Du har en hög personlig mognad och kan stötta dina kollegor i planarbetet. Du är ödmjuk och lösningsorienterad. Engagemang, flexibilitet och initiativkraft är viktiga egenskaper för tjänsten.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Sara Helmrot
Telefon 0321-595042
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)