SSA-samordnare

SSA-samordnare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss?

Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis.

I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna:
*Förskola
*Grundskola (förskoleklass till årskurs 9)
*Tingsholm
Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling.

Tjänsten som SSA-samordnare (samverkan skola-arbetsliv) är en nyinrättad tjänst där uppdraget är att driva utveckling inom sektor lärande med fokus på grundskola.
Du koordinerar arbetet mellan skolenheter/arbetslag, näringslivsenhet och arbetsliv i Ulricehamns kommun. Vi vill att omvärlden ser skolan som en betydelsefull tillgång och söker aktiv samverkan med våra skolenheter. Elever i Ulricehamns kommun ska förberedas väl för arbetslivet i en föränderlig värld och motiveras till lärande under sin skoltid genom att omvärlden och kommande arbetsliv är närvarande under hela skoltiden. Detta ger dem en valkompetens och en tydlig bild av vilka möjligheter som väntar och de lämnar skolan med god kompetens, stark självkänsla och framtidstro.

Arbetsuppgifter
Du skall skapa förutsättningar för att samverkan mellan Ulricehamns näringsliv och befintliga grundskolor ökar.
Du skall skapa förutsättningar för samverkan med yrkeshögskolor och närliggande lärosäten.
Du skall omvärldsbevaka, metodutveckla samt kvalitetssäkra de olika processer du befinner dig i.

Ett självklart samarbete för dig kommer att vara med de befintliga studie- och yrkesvägledarna inom sektor lärande i studie- och yrkesvägledningens vida perspektiv.
Ditt första uppdrag utifrån ovanstående är att arbeta fram en plan för samverkan skola och arbetsliv.
Det kommer att finnas goda möjligheter för dig att själv påverka innehållet i uppdraget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en flerårig högskoleutbildning inom till exempel samhällsvetenskap, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren anser är likvärdig.
Du har god kunskap om offentlig verksamhet, skolan samt arbets- och näringslivets förutsättningar.
Vi ser gärna att du är van att hålla i och driva kreativa processer. Du har erfarenhet av samverkan mellan skola och omvärld och du är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Som SSA-samordnare är du utåtriktad och har lätt för att knyta och underhålla kontakter. Du skapar engagemang och delaktighet och har förmåga att inspirera och motivera, såväl elever och arbetslag på skolenheter som andra aktörer som är viktiga att få in i skolans verksamhet. Vidare har du en bevisat god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt är van att jobba med informationsspridning på sociala medier och webben. Det är meriterande om du har erfarenhet av Ulricehamns kommun.

Övrigt
Urval sker löpande under annonstiden och intervjuer sker tisdag 5 juli.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR.
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Johansson
Telefon 0321-595302
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (6 dagar kvar)