Rektor till vuxenutbildningen

Rektor till vuxenutbildningen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Vi söker nu en rektor till vuxenutbildningen! Vuxenutbildningen erbjuder ett brett utbildningsutbud - SFI, GRUV, gymnasiekurser, yrkesvuxutbildningar och särskild utbildning för vuxna. Utöver dessa delar ingår vuxenutbildningen i Ulricehamn även i Boråsregionens vuxenutbildningar. Vuxenutbildningen är geografiskt samlad inom skolområde Tingsholm. Inom skolområdet ingår bland annat gymnasieskola, särskolor, kulturskola, modersmålsenhet och kommunens aktivitetsansvar. I samarbete med andra enheter inom skolområdet finns även ett skolbibliotek, Mediatek Tingsholm, som stöttar elever och personal med läromedelsutlåning, läsfrämjande aktiviteter och lektionsmedverkan. Skolbiblioteket har vunnit flera priser genom åren för sin verksamhet. Är du sugen på en ny utmaning och vill jobba för att främja vår skolkommuns förutsättningar till lärande? Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter
Som rektor inom vuxenutbildningen arbetar du med både operativa och strategiska frågor för att leda och utveckla verksamheten. Rektors kontaktytor inom och utom skolkommunen är relativt många och denne representerar Ulricehamns kommun i olika regionala eller delregionala sammanhang kopplade till vuxenutbildning. I ditt uppdrag har du ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du bedriver ett långsiktigt systematiskt kvalitetsarbete och arbetar utefter gällande lagar och förordningar som styr skolan. Personalansvaret består av stödfunktioner, lärare samt övrig personal och uppgår idag till 24 personer. Som rektor ingår du även i ledningsgruppen för verksamhetsområde Tingsholm tillsammans med dina rektorskollegor, biträdande rektorer och verksamhetschef. Utöver ett stöd av rektorskollegor och verksamhetschef så finns stöd centralt ifrån av vår enhet Skolutveckling samt vid behov stöd av HR, Ekonomi och IT.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning med erfarenhet från vuxenutbildning. Genomförd eller pågående statlig rektorsutbildning är meriterande. Du har erfarenhet av ledarskap inom offentlig förvaltning och politiskt styrd organisation. Erfarenhet av att ha framgångsrikt arbetat med vuxenutbildning och goda kunskaper inom digitalisering är meriterande. Du är van vid att hantera ekonomi med både anslags- och intäktsbudget. Vi ser gärna att du även har arbetslivserfarenhet från en ledande position, då du behöver ha en vana av att fatta beslut. Genom din utbildning och erfarenhet har du god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag, styrdokument och de lagar och avtal som reglerar vuxenutbildning. Du är en motiverande och pedagogisk ledare som skapar intresse, engagemang och delaktighet och styr genom tydlighet där du kommunicerar dina förväntningar till dina medarbetare och förser dem med de befogenheter som krävs för uppdraget. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet inom din verksamhet på ett effektivt sätt, och anpassar dig, ditt ledarskap och verksamheten utefter ändrade omständigheter och behov. Som rektor hos oss behöver du ha kunskap om och intresse för elevers olika förutsättningar till lärande och kunna arbeta lösningsfokuserat för att tillgodose deras individuella behov. Du arbetar självständigt, har ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med medarbetare, elever och andra intressenter. Du är strukturerad, kreativ och problemlösande i ditt arbetssätt. Som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Du samarbetar bra med andra och har förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv där du kan skilja på det personliga och det professionella i ditt arbete.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis i din ansökan. Intervjuer sker 2022-10-19. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Thony Kankare
Telefon 0766435448
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 11 okt 2022 (14 dagar kvar)