Rektor till Stenbocksskolan

Rektor till Stenbocksskolan

Som rektor på Stenbocksskolan har du ett helhetsansvar för skolan och arbetar med både operativa och strategiska frågor för att utveckla och leda verksamheten mot goda resultat. Du arbetsleder delar av den pedagogiska personalen på skolan samt elevhälsoteamet. Det nuvarande huvuduppdraget är att öka måluppfyllelsen i samtliga ämnen för alla elever på skolan.

I ditt uppdrag har du ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete baserat på forskning och vetenskapliga grunder och arbetar utefter gällande lagar och förordningar som styr skolan. Som rektor ingår du även i ledningsgrupp för verksamhet grundskola åk F-9 tillsammans med dina rektorskollegor och verksamhetschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i skolans värld. Det är meriterande om du är vidareutbildad inom specialpedagogik och har tidigare arbetslivserfarenhet ifrån specialpedagogiskt arbete. Genomförd eller pågående rektorsutbildning ses som meriterande. Har du arbetslivserfarenhet från en ledande position ser vi även det som en merit. Genom din utbildning och erfarenhet har du god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag och styrdokument. Du har goda kunskaper om lagar och avtal för skolans verksamhetsområde. B-körkort är ett krav.

Som rektor på Stenbocksskolan behöver du ha en god insikt i ledaruppdraget och vara engagerad i elevhälsofrågor. Du är en tydlig ledare som har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. I utvecklingsarbetet har du en god förmåga att tillvarata medarbetares kompetens och engagemang. Du är strategisk, van vid att fatta beslut och tar ett tydligt arbetsgivaransvar. Vi söker dig som har intresse för elevers olika förutsättningar, arbetar lösningsfokuserat för att tillgodose elevernas individuella behov och skapar goda relationer med hemmet. För att fungera i uppdraget som rektor krävs även att du har en god ekonomisk medvetenhet och att du är strukturerad, flexibel och har god förmåga att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/stenbocksskolan/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

På Stenbocksskolan går ca 600 elever, och här arbetar ca 70 medarbetare. På skolan finns två skolassistenter, två fritidsledare samt ett elevhälsoteam med specialpedagoger, speciallärare, skolsköterska och kurator. Som rektor arbetar du i team tillsammans med två biträdande rektorer.

Till Stenbocksskolan söker vi nu en engagerad pedagogisk ledare som brinner för elevhälsofrågor och vill fortsätta driva och utveckla Stenbocksskolan tillsammans med kompetenta medarbetare. Välkommen till oss!