Rehabiliteringsassistent

Rehabiliteringsassistent

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Beställning och kvalitet ansvarar för tre verksamheter; biståndshandläggning mot äldreomsorg, kommunal sjukvård samt handläggning mot missbruk, färdtjänst, LSS och socialpsykiatri. Som rehabiliteringsassistent ingår du i dagrehabiliteringsgruppen som minst två dagar/vecka utför insatser med patienter inskrivna i hemsjukvården med särskilda behov av utökad träning. Du kommer även arbeta tillsammans med arbetsterapeut och fysioterapeut ute på distrikt. Arbetet är fysiskt krävande, även för dig, och arbetsdagen är förlagd på dagtid. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Ditt arbete sker på uppdrag av fysioterapeut och arbetsterapeut. Patienterna du möter finns i äldreomsorg och inom funktionsnedsättning. Du kommer självständigt utföra olika former av träning och behandlingar individuellt och i grupp. I uppdraget ingår det även att arbeta med att hämta och lämna hjälpmedel i brukares hem, hjälpmedelsuppföljningar och träningar ute på distrikt. Teamet på distrikt består av arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska, biståndshandläggare, omvårdnadspersonal och enhetschef. Vi arbetar med ständig utveckling och ser dig som en viktig pusselbit i förbättringsarbeten av olika slag.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har gymnasial utbildning inom vård och omsorg eller liknande och/eller vidareutbildning inom rehabilitering på högskolenivå. Du har minst fem års erfarenhet av vårdarbete, där arbete inom rehabilitering och funktionsnedsättning är meriterande. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att du har B-körkort. Som person är du positiv, relationsskapande och bemöter människor i olika situationer på ett empatiskt och professionellt sätt. Du är ansvarstagande, självständig och har förmåga att prioritera ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Anställning sker förutsatt att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Lotta Andersson
Telefon 0321-59 56 97
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/halso-och-sjukvard/hemsjukvard/
Sista ansökningsdag 25 feb 2020 (2 dagar kvar)