RPA utvecklare till IT-enheten

RPA utvecklare till IT-enheten

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

IT är en resultatenhet inom sektor service som levererar teknisk support till Ulricehamns och Tranemos kommuner. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där du får möjlighet att påverka och utvecklas i en dynamisk miljö präglad av kunskap, kvalitet och glädje. Arbetet i vår verksamhet, liksom för hela sektor service, drivs av ett långsiktigt strategiarbete där fokusområden är god kommunikation, ordning och reda samt gott bemötande. Genom att arbeta med våra fokusområden ska vi nå vårt mål om att vår goda service gör människor glada. Verksamheten styrs av avtal tecknade mellan IT och dess kunder.

Vi söker nu en Robotic Process Automation (RPA) utvecklare för effektivisering och automatisering av rutiner och processer som tidigare har varit manuella. Tjänsten är ny, vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka och utveckla rollen.

Arbetsuppgifter
Som RPA-utvecklare kommer du att utveckla robotiserade processlösningar, UiPath är idag RPA-programvaran, inledningsvis finns ett upphandlat konsultstöd.
Du kommer vara ansvarig för design, programmering, dokumentation och testning kopplat till utvecklingen av automatiseringarna.
I tjänsten ingår bland annat att:
* Bygga upp styrande principer och processer för automation.
* Identifiera utvecklingspotential, tillsammans med verksamheter.
* Analysera och beskriva vilka processer som ger kostnadseffektiviseringar och lämpar sig
för automatisering.
* Designa, testa, felsöka och rätta våra robotar och se till att de utför sina inprogrammerade
arbetsflöden på ett förväntat sätt.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs relevant utbildning såsom systemvetarutbildning, utbildning som dataekonom, inom datavetenskapsprogram, programmerare för integrationer eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du behöver ha en bra grundförståelse för IT samt hur IT interagerar med övrig verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling, projektledning, ledning av förändringsarbete, processkartläggning samt LEAN.
Vidare ser vi det som meriterande om du har yrkeserfarenhet med att arbeta med RPA eller liknande teknik. Datakommunikation/IP- baserade nätverkslösningar, Microsofts standardapplikationer, operativsystem och Active Directory.

Du besitter en analystisk förmåga och kan utan svårighet omvandla idéer till handling tack vare din kreativitet och ditt initiativtagande driv.
Du är självgående och kan med lätthet skapa goda relationer som grund för gott samarbete med kollegor och kunder.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt innehar körkort.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Jonatan Halling
Telefon 0321-595184
Område Ulricehamn
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)