Planeringsstrateg

Planeringsstrateg

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I kommunledningsstaben ingår funktionerna ekonomi, planering, kommunikation, HR och kansli. Arbetet består av såväl strategiska utvecklingsfrågor som operativt stöd till verksamheten. Du kommer att vara placerad på strategi- och utvecklingsenheten som är en del av kanslifunktionen i Ulricehamns kommun. Här arbetar sex personer med övergripande samordning av kommunens verksamhet och som stöd till alla verksamheter i kommunen.

Arbetsuppgifter
Som planeringsstrateg kommer du att: -ta fram en årlig befolkningsprognos -stödja förvaltningens och de kommunala bolagens arbete med omvärldsanalys -analysera dels förvaltningens behov av bostäder dels särskilda samhällsgruppers behov av bostad -svara på motioner, enkäter och remisser och ansöka om bidrag inom dina ansvarsområden -arbeta stödjande förvaltningsövergripande, med särskild inriktning mot att analysera och prognostisera sektor välfärds behov av lokaler.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen inom statsvetenskap, offentlig förvaltning, kulturgeografi, nationalekonomi eller annan examina som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har någon utbildning inom, eller erfarenhet av, statistik, projektledning, samhällsplanering. Vi ser positivt på tidigare arbete med att leda projekt och arbete på en övergripande nivå och gärna i en politiskt styrd organisation. Du är en person som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som planeringsstrateg behöver du kunna arbeta med komplexa frågor utifrån bestämda tidsramar och ur ett strategiskt och brett perspektiv. Det är viktigt att snabbt kunna sätta sig in i nya frågor och att kunna se sakers långsiktiga betydelse och dess vidare konsekvenser. Du trivs med att ta initiativ till utveckling och tar ansvar för att slutföra dina uppdrag och uppnå resultat. Som person har du en relationsbyggande attityd och samarbetar bra med andra människor. Din språkliga förmåga är god i såväl tal som skrift och du kan skapa dokument av hög kvalité. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Max Rademacher
Telefon 0766-436752
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (22 dagar kvar)