Planarkitekt

Planarkitekt

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Inom Sektor miljö och samhällsbyggnad (MSB) finns fyra enheter; miljö, bygg, plan och exploatering. MSB ansvarar för frågor gällande byggnation och tillstånd, miljöarbete, kommunal mark, samhällsplanering, trafik och gator med mera. Hela sektorn står inför en spännande framtid där du i din roll som planarkitekt kommer vara med och bidra till stadsutvecklingen och forma morgondagens Ulricehamn. På kommunens planfunktion arbetar sju planarkitekter och två samhällsplanerare för en långsiktig och hållbart bra stadsutveckling. Hos oss landar du i en kreativ miljö där teamkänslan och vår gemensamma produkt är avgörande. Vi är en liten kommun men med ett starkt näringsliv i tillväxt vilket präglar vår organisation och våra arbetsuppgifter. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som planarkitekt hos oss arbetar du kreativt med den fysiska planeringen av kommunen. Huvudsakligen arbetar du med planärenden där du självständigt driver dina planuppdrag samtidigt som du kompletterar i gruppdynamiken i det samarbete som krävs för gruppens prestation. Du är med i den övergripande planeringen av kommunen ihop med stadsarkitekten och utvecklar planprocessen inom enheten. Du kommer möta komplexa planuppdrag och planeringsfrågor då det för närvarande genomförs ett antal nydanande stadsplaneringsprojekt inom kommunen. I rollen ingår att möta politiken, exploatörer, allmänheten och andra myndigheter för att sy samman en god helhet i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en examen inom samhällsbyggnadsområdet, t ex planarkitekt, landskapsarkitektur, stadsplanerare, fysisk planering eller annan likvärdig utbildning eller inneha motsvarande utbildning eller erfarenhet för att på ett bra sätt hantera yrket. Det är positivt om du har tidigare arbetslivserfarenhet av yrket som planarkitekt, samhällsplanerare eller liknande. Även erfarenhet av projektledning ser vi som meriterande. Genom din utbildning och arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom digitala programvaror, meriterande är t ex. Geosecma for ArcGIS och kunskaper inom Adobefamiljen. Du ska kunna använda dig av Office-paketet, och kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Du ska också vara duktig på att beskriva arkitektoniska värden och de motiv som ligger bakom ställningstaganden. B-körkort är ett krav för tjänsten. I rollen som planarkitekt behöver du vara bra på att kommunicera och ha ett serviceinriktat förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med politiker, företagare och allmänhet. Du kan anpassa dig till olika arbetssituationer där du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Du har ett problemlösande och kreativt förhållningssätt till ditt arbete och till olika situationer som uppstår. För dig är det viktigt att få utlopp för din kreativitet i ditt arbete, och att kunna kombinera den med ett starkt kvalitets- och kundfokus i hela arbetsprocessen.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Eva Öhlund
Telefon 0321-595273
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 29 nov 2019 (15 dagar kvar)