Som planarkitekt hos oss arbetar du kreativt med den fysiska planeringen av kommunen. Huvudsakligen arbetar du med planärenden där du självständigt driver dina planuppdrag med stöd av övriga kollegor. Du är, tillsammans med stadsarkitekten och övriga medarbetare inom sektorn, med i den övergripande planeringen av kommunen och utvecklar planprocessen inom enheten. I rollen ingår att möta politiken, exploatörer, allmänheten och andra myndigheter för att sy samman en god helhet i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk examen inom samhällsbyggnadsområdet, t ex planarkitekt, landskapsarkitektur, stadsplanerare, fysisk planering eller annan likvärdig utbildning. Det är positivt om du har tidigare arbetslivserfarenhet av yrket som planarkitekt, samhällsplanerare eller liknande. Även erfarenhet av projektledning ser vi som meriterande. Genom din utbildning och/eller arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper i hur man använder digitala kartprogram, så som t ex. Geosecma for ArcGIS, som vi använder för våra plankartor. Du ska också kunna använda dig av Office-paketet, och kunna utrycka dig väl i både tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. I rollen som planarkitekt behöver du vara bra på att kommunicera och ha ett serviceinriktat förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med politiker, företagare och allmänhet. Du kan anpassa dig till olika arbetssituationer där du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Du har ett problemlösande och kreativt förhållningssätt till ditt arbete och till olika situationer som uppstår. För dig är det viktigt att få utlopp för din kreativitet i ditt arbete, och att kunna kombinera den med ett starkt kvalitets- och kundfokus i hela arbetsprocessen.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 31 mars (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. På planenheten är vi ett drivet gäng som tillsammans med hela sektorn för miljö- och samhällsbyggnad står inför en spännande framtid där Ulricehamns samhällsplaneringsfunktioner utvecklas och efterfrågan på våra tjänster ökar. I din roll som planarkitekt ges du chansen att bidra till stadsutvecklingen och forma morgondagens Ulricehamn. Välkommen till oss!