Planarkitekt/planhandläggare

Planarkitekt/planhandläggare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På planenheten arbetar vi med detaljplanering, översiktsplanering, GIS, kart- och mätfrågor. På planenheten är vi ett drivet gäng som tillsammans med hela sektor miljö och samhällsbyggnad står inför en spännande framtid där Ulricehamn utvecklas och efterfrågan på våra tjänster ökar. I din roll som planarkitekt/planhandläggare kommer du att vara med och bidra till stadsutvecklingen och forma morgondagens Ulricehamn. I gruppen arbetar sex planarkitekter och två samhällsplanerare för en långsiktig och hållbart bra stadsutveckling. Hos oss landar du in i en kreativ miljö där teamkänslan och vår gemensamma produkt är avgörande. Vi är en liten kommun men ett starkt näringsliv och en kommun i tillväxt präglar vår organisation och våra arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett spännande arbete med mycket eget ansvar, samordning och varierande arbetsuppgifter där du kan se både detaljerna och helhetsbilden? Som planhandläggare arbetar du med den fysiska planeringen av kommunen. Huvudsakligen arbetar du med att ta fram detaljplaner, där du ansvarar för och leder planeringen genom hela processen. Samtidigt kompletterar du i gruppdynamiken i det samarbete som krävs för gruppens prestation. Verksamhetens mål är att genomföra detaljplaner och planprogram inom utlovade tidsramar och utifrån kommunala mål och program. Arbetet bedrivs i samverkan med övriga enheter och du är med och utvecklar planprocessen inom enheten. Du kommer möta komplexa planuppdrag och planeringsfrågor då det för närvarande genomförs ett antal nydanande stadsplaneringsprojekt inom kommunen. I rollen ingår att möta politiken, exploatörer, allmänheten och andra myndigheter för att sy samman en god helhet i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Examen inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis planarkitekt, fysisk planering, stadsplanering, kulturgeografi, landskapsarkitektur, projektledare inom området eller inneha motsvarande utbildning eller erfarenhet för att på ett bra sätt hantera yrket. Annan av arbetsgivaren bedömd lämplig akademisk utbildning är också kvalificerande. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för samhällsutvecklingsfrågor och är intresserad av att bidra i skapandet av ett bättre Ulricehamn! B-körkort är ett krav för tjänsten. Genom din utbildning och arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen samt i miljöbalken. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom digitala programvaror, meriterande är t ex. Geosecma for ArcGIS och kunskaper inom Adobefamiljen. Du ska kunna använda dig av Office-paketet, och kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Du ska också vara duktig på att beskriva arkitektoniska värden och de motiv som ligger bakom ställningstaganden. Som person är du drivande, resultatorienterad och sätter upp och håller tidsramar på ett strukturerat sätt. Du har ett starkt kvalitets- och kundfokus genom hela arbetsprocessen. Du har ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår. Arbetsuppgifterna kräver lyhördhet för olika gruppers intressen samtidigt som de måste hanteras i ett helhetsperspektiv. I rollen som detaljplaneplanhandläggare har du kontakt med många olika aktörer och är därför kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer. Du är bra på att kommunicera samt ha ett serviceinriktat förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med politiker, företagare och allmänhet. Du kan arbeta självständigt och i grupp, och vi ser gärna att du är resultat-, utvecklings- och målinriktad. Engagemang, flexibilitet och initiativkraft är viktiga egenskaper för tjänsten. Du är ödmjuk och lösningsorienterad.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Sara Helmrot
Telefon 0321-595042
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)