Modersmålslärare -vietnamesiska

Modersmålslärare -vietnamesiska

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamheten för barn- och elevhälsa. Modersmål tillhör verksamhetsområde Tingsholm och vi söker nu modersmålslärare i vietnamesiska. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att arbeta som modersmålslärare och studiehandledare i vietnamesiska på grundskolan och på gymnasiet. Uppdraget innebär att stödja och undervisa elever i skola i sitt modersmål och att genom arbetet ge eleverna möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk. Undervisningen ska utgå från läroplanen i modersmål och bidra till att eleverna blir medvetna om modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med goda kunskaper i vietnamesiska och vi ser gärna att du har lärarlegitimation. Du behöver även ha goda kunskaper i det svenska språket, samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Ytterligare pedagogisk utbildning och erfarenhet från arbete med modersmålsundervisning/studiehandledning är meriterande. Körkort samt tillgång till bil krävs för tjänsten. Som person är du strukturerad och har en god språklig förmåga. Du är kreativ, självständig, flexibel och stresstålig och du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Marita Lindman Johansson
Telefon 0766-435447
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 26 nov 2020 (2 dagar kvar)