Modersmålslärare -tyska

Modersmålslärare -tyska

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att arbeta som modersmålslärare och studiehandledare i tyska på grundskolan och på gymnasiet. Uppdraget innebär att stödja och undervisa elever i skola i sitt modersmål och att genom arbetet ge eleverna möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk. Undervisningen ska utgå från läroplanen i modersmål och bidra till att eleverna blir medvetna om modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med goda kunskaper i tyska. Du behöver även ha goda kunskaper i det svenska språket, samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Ytterligare pedagogisk utbildning och erfarenhet från arbete med modersmålsundervisning/studiehandledning är meriterande. Vi ser gärna att du har lärarlegitimation. Körkort samt tillgång till bil krävs för tjänsten. Som person är du strukturerad och har en god språklig förmåga. Du är kreativ, självständig, flexibel och stresstålig och du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Marita Lindman Johansson
Telefon 0766-435447
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (5 dagar kvar)