Modersmålslärare -polska

Modersmålslärare -polska

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling och stöd.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att arbeta som modersmålslärare och studiehandledare i polska på grundskolan och på gymnasiet. Uppdraget innebär att stödja och undervisa elever i skola i sitt modersmål och att genom arbetet ge eleverna möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk. Undervisningen ska utgå från läroplanen i modersmål och bidra till att eleverna blir medvetna om modersmålets betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med goda kunskaper i polska. Du behöver även ha goda kunskaper i det svenska språket, samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Ytterligare pedagogisk utbildning och erfarenhet från arbete med modersmålsundervisning/studiehandledning är meriterande. Vi ser gärna att du har lärarlegitimation. Körkort samt tillgång till bil krävs för tjänsten. Som person är du strukturerad och har en god språklig förmåga. Du är kreativ, självständig, flexibel och stresstålig och du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Marita Lindman Johansson
Telefon 0766-435447
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)