Miljöinspektör inom enskilda avlopp

Miljöinspektör inom enskilda avlopp

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Ulricehamns kommun har en gemensam nämnd för miljö- och bygg, samt en miljöenhet och en byggenhet för all myndighetsutövning inom miljö- och byggområdet. Det handlar t.ex. om miljötillsyn, livsmedelstillsyn, och bygglov. Miljöenheten består av ca 15 medarbetare inom områdena livsmedel, hälsoskydd, naturvård och miljötillsyn. Vi håller till i Stadshuset på Bogesundsgatan, mitt i centrala Ulricehamn. I Ulricehamns kommun finns sammanlagt mer än 4000 enskilda avloppsanläggningar där vi nu har kommit igång med tillsynen av dessa. Vi vill därför stärka upp detta område med ytterligare en miljöinspektör för att fortsätta driva tillsynen framåt. Du som miljöinspektör kommer att ingå i en grupp på ca 4 personer. Inom gruppens arbetsområden ingår avlopp och strandskydd samt naturvård och miljöövervakning. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och prövning av enskilda avlopp. Det ingår bland annat i tjänsten att utreda klagomål samt att ge råd och information till företagare och allmänhet. Du kommer att vara med och utveckla tillsynsarbetet kring enskilda avlopp tillsammans med övriga inspektörer. I arbetet ingår fältarbete med inventeringar, handläggning av tillsynsärenden samt tillståndsprövning av nya avloppsanläggningar. Målet med tillsynsarbetet är att nå en hållbar åtgärdstakt av bristfälliga avloppsanläggningar. Du kan även komma att arbeta med andra uppgifter som exempelvis tillsyn och prövning av miljöfarliga verksamheter. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor där du har möjlighet att påverka gemensamma arbetssätt och förväntas också delta i arbetet med att utveckla dessa samt andra rutiner. Arbetet innebär myndighetsutövning och du bedömer och beslutar självständigt i enskilda ärenden.

Kvalifikationer
Du som söker har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskydd alternativt har en utbildning inom området som vi bedömer likvärdig och fördelaktig sett till arbetsuppgifterna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från inspektörsjobb eller vad som kan bedömas som sakkunskaper i linje med vad som krävs för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och då gärna inom miljöområdet. Det är också meriterande om du har arbetat med tillsyn och prövning av enskilda avlopp eller annan miljötillsyn. Du bör ha goda kunskaper i Office-paketet och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehantering och ärendehanteringssystem t.ex. Vision. B-körkort och god datorvana är krav för tjänsten. Då arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet ser vi att du är kvalitetsmedveten och är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att arbeta självständigt, men är också bra på att samarbeta då du kommer att ingå i en mindre grupp. Därför ser vi att du är serviceinriktad och har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Kontakten med människor underlättas av ett trevligt bemötande samtidigt som du måste vara trygg med att ställa tydliga krav när det är befogat. Vidare har du god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett intresse för utveckling.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Joanna Miklos-Svan
Telefon 0321-595029
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (10 dagar kvar)