Mark- och exploateringsingenjör

Mark- och exploateringsingenjör

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Sektor miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter, miljöenheten, byggenheten, planenheten och exploateringsenheten.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att medverka i olika samhällsutbyggnadsprojekt där du företräder kommunen som markägare. Ditt uppdrag innebär att ha en ledande roll tillsammans med planarkitekt vid upprättande av ny detaljplan samt lantmäteriförrättningar genom hela fastighetsbildningsprocessen inom kommunen. Du kommer delta i förhandlingar avseende köp och försäljning av kommunal mark samt upprätta exploateringskalkyler och formulera exploateringsavtal. Arbetet innebär även många kontakter med olika intressenter såsom näringslivsrepresentanter, byggherrar, kommunala förvaltningar, politiken och medborgare som stöd i frågor rörande markägande och exploatering. Utöver detta kommer du aktivt delta i enhetens verksamhetsutveckling och bidra till att verksamheten förbättras.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området och med avtalshantering. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som mark- och exploateringsingenjör behöver du ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med många olika intressenter till kommunen. Därför behöver du också vara bra på att kommunicera och kunna uttrycka dig väl, på svenska, i både tal och skrift. Du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att teamet ska prestera på bästa sätt. För att passa i rollen behöver du även ha ekonomisk medvetenhet som du har förmåga att tillämpa i ditt arbete. För dig är det viktigt att arbeta strukturerat och ha ett starkt kvalitetsfokus genom hela arbetsprocessen. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill utvecklas i en expansiv kommun och på en ovanligt trevlig arbetsplats? Då ska du skicka in din ansökan på en gång.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Andreas Ekman
Telefon 0321-59 50 32
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 16 sept 2022 (30 dagar kvar)