Mark- och exploateringsingenjör

Mark- och exploateringsingenjör

I rollen som mark- och exploateringsingenjör kommer du medverka i olika samhällsutbyggnadsprojekt där du företräder kommunen som markägare. Du kommer delta i förhandlingar avseende köp och försäljning av kommunal mark samt upprätta exploateringskalkyler. I uppdraget ingår även att vara delaktig vid lantmäteriförrättningar och ha en ledande roll tillsammans med planarkitekt vid upprättande av ny detaljplan. Arbetet innebär många kontakter med olika intressenter såsom näringslivsrepresentanter, byggherrar, kommunala förvaltningar och politiken. Utöver detta kommer du delta i enhetens verksamhetsutveckling och bidra till att verksamheten förbättras.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri alternativt annan relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig där du har förvärvat motsvarande kompetens. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i politiskt styrda organisationer och/eller från arbete med avtalshantering. B-körkort är ett krav för tjänsten. I rollen som mark- och exploateringsingenjör behöver du vara bra på att kommunicera och ha ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med många olika intressenter till kommunen. Du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att teamet ska prestera på bästa sätt. För att passa i rollen behöver du även ha ekonomisk medvetenhet som du har förmåga att tillämpa i ditt arbete. För dig är det viktigt att arbeta strukturerat och ha ett starkt kvalitetsfokus genom hela arbetsprocessen. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Andreas Ekman
Telefon 0321-595032
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Miljö och samhällsbyggnad är en sektor som består av fyra enheter; exploateringsenheten, miljöenheten, byggenheten och planenheten. Inom exploateringsenheten arbetar vi med mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning samt trafik- och gatufrågor.