LSS-handläggare

LSS-handläggare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor välfärd befinner sig i en spännande utvecklings- och förändringsfas. Vi har nu inför 2021 förändrat verksamhetsområden inom sektorn för att på ett mer ändamålsenligt sätt stärka brukarprocessen. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Vårt gemensamma uppdrag är att utreda och utföra de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), men även insatser utifrån SoL (Socialtjänstlagen). I Ulricehamn värnar vi om jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Vårt fokus är att varje individ får rätt stöd och insats utifrån sitt behov. Området inom Funktionsnedsättning har en stor spännvidd, vilket innebär ett behov av ständig utveckling för att möta behovet med rätt insats och kompetens. Bland annat kan vi se att behov av stöd vid psykisk ohälsa ökar. Som LSS handläggare ingår du ett kompetent och glatt gäng med fyra andra kollegor där ni arbetar tillsammans i tät dialog och samarbete. Kontoret ligger på URC -Ulricehamns Resurscenter i centrala Ulricehamn med närhet till både härlig småstadspuls och kollegor inom sektor Välfärd. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi söker en handläggare som ska arbeta med utredning och uppföljning av insatser enligt LSS och bistånd enligt SoL. Arbetet som handläggare hos oss innebär att du ska utreda behov och fatta beslut om insatser för personer med olika funktionsnedsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan samhällsvetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt tidigare arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning enligt LSS och SoL. Vidare har du god datorvana och är en kommunikativ person som har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och kan anpassa informationen efter de personer du möter i ditt arbete. Din förmåga att samverka med såväl interna som externa parter är av stor vikt. Du tar ansvar, har god samarbetsförmåga och bidrar till arbetsgruppen med dina erfarenheter och idéer. Vi vill också att du tycker om utmaningar och problemlösningar vilket ställer krav på flexibilitet. Som person är du analytisk, ser vikten av ett gott bemötande och är öppen för förändringar. Du kan arbeta självständigt och har förmåga att strukturera och prioritera i arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, där du ska ha ett professionellt förhållningssätt och hantera svåra samtal och beslut på ett respektfullt sätt. B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Övrigt
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ellen Klicar
Telefon 0321-59 56 57
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (8 dagar kvar)