Lärare till grundsärskolans fritidshem

Lärare till grundsärskolans fritidshem

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling och stöd. Särskolan tillhör område Tingsholm och innefattar verksamheten på både grundskole- och gymnasienivå. Särskolan är på väg in i ett spännande skede som kommer att innebära en utveckling och positiv expansion av verksamheten. Vi söker nu en engagerad, driftig och kunnig medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla morgondagens särskola. Anställningen är i Ulricehamns kommun med placering på grundsärskolans fritidshem på Ulrikaskolan i centrala Ulricehamn. I dag har vi totalt 10 barn på fritids uppdelat på Ulrikaskolan samt Marbäck skola. Vi är ca 40 medarbetare inom grund- och gymnasiesärskolan varav en tredjedel arbetar på fritids. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som lärare med inriktning fritidshem alternativt fritidspedagog kommer du att leda planeringen och genomföra den pedagogiska verksamheten för våra elever då de är på fritids. Samarbete med pedagoger angående elevernas lärande, delaktighet och inflytande är av största betydelse för våra elevers utveckling. Du har god kunskap om uppdraget i den samlade läroplanen samt om fritidshemmets nuvarande uppdrag. Du är väl förtrogen med våra styrdokument och känner dig trygg i din yrkesroll. Du verkar för en god kvalitet på fritidshemmet och ser till helheten av elevernas lärande på fritids och i skola. Viss del av arbetstiden kan komma att bli förlagd i skolan antingen som resurspedagog eller i något ämne exempelvis idrott.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare med inriktning fritidshem. Du får gärna ha utbildning i idrott och/eller ytterligare ämnen. Det är meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom området för funktionsnedsättningar och även har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola. Kunskap/utbildning i lågaffektivt bemötande samt i alternativ kommunikation (AKK) är meriterande. Som person är du självständig, flexibel och har ett professionellt bemötande mot elever, vårdnadshavare, kollegor och övriga som du möter i din yrkesroll. Du är lyhörd, kreativ, kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat och systematiskt i samarbete med chef och kollegor. Då samarbetet på fritids och skola är centralt ställer det krav på god samarbetsförmåga och tydlig kommunikation i arbetet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Eva-Lis Svensson
Telefon 0766435349
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundsarskola-i-ulricehamn/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)