Lärare i tyska till Ätradalsskolan

Lärare i tyska till Ätradalsskolan

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Ätradalsskolan är en av två högstadieskolor i Ulricehamns kommun och ligger i Timmele, cirka 15 minuter norr om Ulricehamns centralort. Här går cirka 250 elever fördelat på 11 klasser. Kollegiet är uppdelat på tre arbetslag med fokus på varsin årskurs med ledning av rektor, biträdande rektor och tre arbetslagsledare. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Planering, genomförande, och utvärdering av undervisning i ämnet tyska. Som lärare på Ätradalsskolan är man en del i ett team som arbetar tillsammans. Planering och genomförande av undervisning, kontakt med vårdnadshavare, delaktig i skolans utvecklingsarbete är några av de arbetsuppgifter som utförs. På skolan arbetar tre mentorer som ansvarar för varsin årskurs och som är behjälpliga med det elevsociala arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med inriktning grundskolans senare år med behörighet att undervisa i tyska. Har du tidigare erfarenhet som undervisande lärare ser vi det som meriterande. Körkort och lärarlegitimation är ett krav för tjänsten. För att fungera i rollen är du trygg i ditt ledarskap och som person är du lyhörd samt har en god samarbetsförmåga med såväl elever som föräldrar och kollegor. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov. Du är engagerad och intresserad av skolutvecklingsarbete.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Beleen Wisén Hansson
Telefon 0766-435522
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (9 dagar kvar)