Lärare i förskoleklass till Ulrikaskolan

Lärare i förskoleklass till Ulrikaskolan

I tjänsten ingår arbete i både förskoleklass- och fritidshemsverksamhet. Du ingår i ett arbetslag med förskollärare, grundskollärare och lärare i fritidshem. Arbetet syftar till att ge eleverna en god lärmiljö som inbjuder och utmanar barnen till lek, aktiviteter och lärande. Arbetet med att utveckla förskoleklassverksamheten sker i enlighet med gällande styrdokument.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad och utbildad förskollärare eller lärare mot tidigare åldrar med inriktning förskoleklass. Du förväntas ha god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med tecken som stöd. Vi söker en kreativ, strukturerad medarbetare som ser möjligheter och gärna har en problemlösande förmåga. För att trivas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för barns lärande och utveckling och arbeta strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Du är lojal och har lätt för att skapa och bibehålla relationer med såväl barn som vuxna och arbetar bra med andra människor.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Helena Bergquist
Telefon 0321-595401
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/ulrikaskolan/
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Ulrikaskolan växer! Ulrikaskolan är belägen i Ulricehamns tätort med närhet till natur, idrott- och friluftsområden. Här går cirka 355 elever från förskoleklass till och med årskurs sex. På skolan finns ett administrativt stöd och ett elevhälsoteam med specialpedagog, skolsköterska och kurator. På Ulrikaskolan finns även fem fritidsavdelningar för barn i åldrarna 6-12 år. Vi arbetar i arbetslag kring varje parallell och har ett väl fungerande värdegrundsarbete med en röd tråd för hela enheten och värnar också om vår faddergruppsverksamhet. Ulrikaskolan är en skola med hög måluppfyllelse med många duktiga och engagerade pedagoger.