Lärare i årskurs F-3/F-6 till Blidsbergs skolområde

Lärare i årskurs F-3/F-6 till Blidsbergs skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Blidsberg skola är en F-6 skola med cirka 95 elever, i anslutning till skolan finns även ett fritidshem. Dalum skola är en F-6 skola med cirka 65 elever, i anslutning till skolan finns även här ett fritidshem. I Ulricehamns kommun arbetar sektor Lärande gemensamt med fokus på områdena inkludering, digitalisering och övergångar. Utöver det är våra ledord i Blidsbergs skolområde Samarbete, Trygghet, Ansvar, Respekt, Kunskap och Arbetsro. Det är viktigt för oss att värna om ett gott arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Vi söker nu två lärare med placering i skolområdet, en till vardera skola. Välkommen med din ansökan

Arbetsuppgifter
Du planerar och håller undervisning i klass samt anpassar undervisningen för enskilda elever. Du har goda kunskaper i att möta elevers olika behov utifrån deras förutsättningar och behov. Vi vill att du jobbar med ett hälsofrämjande och förebyggande fokus samt med ett tydligt elevperspektiv. Du har lätt för att samarbeta med andra och är flexibel samt driven och engagerad i ditt arbete.

Kvalifikationer
Du har lärarlegitimation för att undervisa i årskurs F-3 alternativt F-6 och dessutom kunskap om elevers lärande inom språk-, skriv- och läsutveckling liksom matematikutveckling. Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan omsätta dessa i det vardagliga arbetet och arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionshinder ser vi det som meriterande. Du är kreativ och idérik i din undervisning, där du har ett tydligt kvalitetsfokus och flexibelt förhållningssätt. Du är trygg och tydlig i din yrkesroll och fokuserar på elevens individuella förmåga för inlärning och anpassar undervisningen utefter elevens behov. Du har god förmåga att entusiasmera och engagera, att skapa ett gott arbetsklimat med elever och kollegor och har ett inkluderande arbetssätt. Du är positiv till att arbeta i team och bidrar genom kollegialt lärande i aktuella frågor, elevhälsofrågor samt kring ansvar för arbetsuppgifter utöver undervisning utifrån ett problemlösande förhållningssätt. För dig är det elevernas utveckling och måluppfyllelse samt att kunna möta varje enskild elevs särskilda behov det som driver och engagerar dig i ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, har förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och på det professionella. Det är en självklarhet för dig att du har en god relationsskapande förmåga gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Magdalena Klippinge
Telefon 0766-435534
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/blidsbergs-skola/
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (8 dagar kvar)