Lärare åk 4-6 till Gällstads skolområde

Lärare åk 4-6 till Gällstads skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling och stöd. Gällstads skola har cirka 150 elever, från förskoleklass till årskurs 6. Förutom klasserna upp till årskurs 6 finns det också fritids Bikupan samt förskolorna Myran och Snigeln. Även kommunbiblioteket finns i anslutning till skolans lokaler. Till skolområdet hör ett elevhälsoteam som utvecklar en tydlig struktur för att stärka arbetslagens elevhälsoarbete. På Gällstad skola vill vi skapa en miljö där hänsyn, gott uppförande och ömsesidig respekt präglar umgängestonen. I skolområdet finns ett administrativt stöd samt ett elevhälsoteam med specialpedagog, speciallärare, skolsköterska och kurator. I kollegiet samarbetar vi tätt och flexibelt runt eleverna och arbetsplatsen präglas av ett inkluderande förhållningssätt. Dina lärarkollegor är samtliga behöriga och har gedigen erfarenhet. Vi söker nu lärare i årskurs 4-6 till Gällstads skola/skolområde. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för undervisningen i årskurs 4 och samarbeta med övrig personal på skolan Elevhälsoteam med specialpedagog, speciallärare, kurator och skolsköterska finns att tillgå. Tillsammans med hela skolans personal kommer du att arbeta för en inkluderande miljö där alla elever trivs och har möjlighet att utvecklas. Som lärare planerar, genomför och följer du upp undervisning samt anpassar utifrån enskilda elevers behov. I arbetet ingår god dokumentation av elevernas kunskapsutveckling och ett aktivt värdegrundsarbete tillsammans med kollegor. Utifrån gällande styrdokument och med formativ bedömning som metod arbetar du för att alla elever skall utvecklas så långt som möjligt.

Kvalifikationer
Du som söker tjänst är legitimerad lärare och har behörighet att undervisa i åk 4-6. Bred ämnesbehörighet är meriterande. Särskilt meriterande är ämnet no och/eller musik. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom grundskolan. Vi ser gärna att du har god kännedom om, och vana av, arbete med digitala verktyg. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som lärare i Gällstads skolområde behöver du vara självständig och ansvarstagande. Du har ett inkluderande förhållningssätt och kan bidra till en stark vi-känsla, såväl i elevgrupperna som kollegialt. Du har ett tydligt kvalitetsfokus i ditt arbete, är lösningsfokuserad och positiv. Du har förmåga att fånga elevernas intresse och skapar därmed utmanande och stimulerande undervisning. Då du blir en del av ett mindre kollegium behöver du i organisationen vara flexibel och lösningsorienterad. Vidare har du lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser vinster med ålders- och ämnesövergripande samarbeten. I bemötandet av elever är du lugn, trygg och tålmodig. Vi ser att du har ett lågaffektivt förhållningssätt i mötet med unga, är en tydlig ledare och förebild samt har en god förmåga att skapa relationer till barn och unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Caroline Ahl
Telefon 0321-595916
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (3 dagar kvar)