Lärarassistent till flexgrupp Timmele skola

Lärarassistent till flexgrupp Timmele skola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Flexgruppen i Timmele är en nystartad verksamhet där en lärare och en speciallärare arbetar med att undervisa barn med särskilda behov. Flexgruppens upptagningsområde är den norra delen av Ulricehamns kommun, men gruppen hör till Timmele skola, som är en del av Timmele skolområde där även Hössna skola ingår. Här strävar vi efter att ge kunskap, glädje och gemenskap. Skolorna ligger i två mindre orter som har naturen alldeles inpå knutarna samtidigt som Ulricehamns centralort bara ligger några kilometer bort. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Lärarassistent är en relativt ny titel inom skolan med uppdrag att utföra sådana arbetsuppgifter som ryms inom lärarens område, men som inte är kopplade till ett behörighetsansvar. Arbetsuppgifterna är varierande och beslutas av rektor utifrån enhetens behov. Fokus ligger dock på att du som lärarassistent avlastar och stöttar lärare i deras arbete för att öka lärarnas möjlighet att fokusera på undervisning . Du medverkar som stöd till lärare i eller utanför klassrummet, ger stöd till enskild elev eller mindre grupp på lektioner, medverkar vid olika aktiviteter m.m. Även stöd i övrig skolpersonals arbete kan förekomma. Det kan innebära administrativa arbetsuppgifter som exempelvis elev- och frånvaroregistrering, verksamhetsplanering och annan rapportering.

Kvalifikationer
Det är meriterande om du har utbildning som lärarassistent eller socialpedagog. Det är också meriterande om du har erfarenhet från pedagogisk verksamhet och särskilt av arbete med elever som har särskilda behov. Vi söker dig som har ett genuint intresse av skolans uppdrag och av att verka i skolans vardag med eleverna. Du behöver ha god förmåga att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Du behöver vara flexibel och lätt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter samt att du är lyhörd och serviceinriktad inom ramen för skolans uppdrag med eleverna. Du bör ha lätt för att samarbeta med kollegor och knyta kontakter både hos barn och vuxna. Vidare visar du engagemang i ditt arbete och samarbetar med kollegor i aktuella frågor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi ser gärna att eventuella examensbevis och legitimation är bifogade ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Ulricehamns kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ingela Alkanius
Telefon 0766-435549
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 8 dec 2020 (6 dagar kvar)