Lärarassistent till Stenbocksskolan

Lärarassistent till Stenbocksskolan

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Stenbocksskolan ligger centralt i Ulricehamn och hos oss går elever i år 7, 8 och 9. Vi har cirka 600 elever och 70 anställda. Vi vill att våra elever ska uppleva meningsfulla sammanhang, goda relationer, glädje och delaktighet. Tillsammans kan vi skapa en trygg och vänskaplig skolmiljö så att alla får bästa möjligheter att lära sig. Vi söker nu lärarassistent som ska ingå i det pedagogiska sammanhanget och bidra till att skapa en trygg och stabil miljö för våra barn och ungdomar i skolan. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Lärarassistent är en relativt ny titel inom skolan med uppdrag att utföra sådana arbetsuppgifter som ryms inom lärarens område, men som inte är kopplade till ett behörighetsansvar. Arbetsuppgifterna är varierande och beslutas av rektor utifrån enhetens behov. Fokus ligger dock på att du som lärarassistent avlastar och stöttar lärare i deras arbete för att öka lärarnas möjlighet att fokusera på undervisning. Du ska medverka som stöd till lärare i eller utanför klassrummet, ge stöd till enskild elev eller mindre grupp på lektioner, medverka vid olika aktiviteter m.m. I uppdraget kan det även ingå att ha ett delat klassföreståndaransvar för en klass. Du kan även komma att fungera som stöd i övrig skolpersonals arbete som kan innebära administrativa arbetsuppgifter som exempelvis elev- och frånvaroregistrering, verksamhetsplanering och annan rapportering.

Kvalifikationer
Du som söker har en eftergymnasial utbildning som socialpedagog eller lärarassistent. Du har god kännedom om skolans styrdokument och kan omsätta dessa kunskaper i ditt arbete. Har du tidigare erfarenhet som lärarassistent, främst i grundskolans senare år, ser vi det som meriterande. För att trivas i rollen är du flexibel, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du har förmågan att fånga upp och förstå målgruppens behov och kan identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare ser vi gärna att du god datorvana och har lätt för kommunikation, både i tal och skrift. Då det innebär mycket och nära kontakt med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är det av stor vikt att du har en god social kompetens och kommunikativ förmåga. Som person är du lugn och trygg och det är viktigt att du har förmågan att fatta beslut samt ta initiativ. Du står för god etik, sunda värderingar och ett gott bemötande.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan då rekrytering kommer att ske löpande under annonstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Håkansson
Telefon 0766-435388
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/stenbocksskolan/
Sista ansökningsdag 17 juni 2021 (5 dagar kvar)