Lärarassistent till Blidsbergs skolområde

Lärarassistent till Blidsbergs skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor lärande består av verksamheterna; förskola, grundskola och Tingsholm. I kommunen finns elva grundskolor F-6 och två grundskolor 7-9. Område Tingsholm utgörs av gymnasieskolan, vuxenutbildningen och SFI särskild utbildning för vuxna samt musikskolan. Som lärarassistent inom kommunen har du din placering på någon av våra skolor inom kommunen. Vi söker nu en lärarassistent som ska ingå i det pedagogiska sammanhanget och bidra till att skapa en trygg och stabil miljö för våra barn och ungdomar i skolan. I Blidsbergs skolområde (F-6 skolorna i Blidsberg och Dalum) är våra ledord Samarbete, Trygghet, Ansvar, Respekt, Kunskap, Arbetsro. Det är viktigt för oss att värna om ett gott arbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Lärarassistent är en relativt ny titel inom skolan med uppdrag att utföra sådana arbetsuppgifter som ryms inom lärarens område, men som inte är kopplade till ett behörighetsansvar. Arbetsuppgifterna är varierande och beslutas av rektor utifrån enhetens behov. Fokus ligger dock på att du som lärarassistent avlastar och stöttar lärare i deras arbete för att öka lärarnas möjlighet att fokusera på undervisning . Du medverkar som stöd till lärare i eller utanför klassrummet, stöd till enskild elev eller mindre grupp på lektioner, vid olika aktiviteter m.m. Även stöd i övrig skolpersonals arbete kan förekomma. Det kan innebära administrativa arbetsuppgifter som exempelvis elev- och frånvaro registrering, verksamhetsplanering och annan rapportering.

Kvalifikationer
Du har en 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du har gymnasieutbildning inom barn och fritid. En eftergymnasial utbildning som socialpedagog, lärarassistent eller annan som arbetsgivaren anser likvärdig för tjänsten är meriterande. Du har god kännedom om skolans styrdokument och kan omsätta dessa kunskaper i ditt arbete. Vidare ser vi gärna att du god datorvana och har lätt för kommunikation, både i tal och skrift. Då det innebär mycket och nära kontakt med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du är trygg och stabil i dig själv, flexibel samt har en god social kompetens. Initiativförmåga, ansvarskänsla och relationsbygge är viktiga egenskaper som lärarassistent. För att trivas i rollen är du flexibel, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du har förmågan att fånga upp och förstå målgruppens behov och kan identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter. Som person är du lugn och trygg och det är viktigt att du har förmågan att fatta beslut samt ta initiativ. Du står för god etik, sunda värderingar och ett gott bemötande.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Ulricehamns kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Magdalena Klippinge
Telefon 0766-435534
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)