Lärarassistent till Ätradalsskolan

Lärarassistent till Ätradalsskolan

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor lärande består av verksamheterna; förskola, grundskola och Tingsholm. I kommunen finns elva grundskolor F-6 och två grundskolor 7-9. Område Tingsholm utgörs av gymnasieskolan, vuxenutbildningen och SFI, särskild utbildning för vuxna samt musikskolan. Som lärarassistent har du din placering på någon av våra skolor inom kommunen. Vi söker nu en lärarassistent till Ätradalsskolan som ska ingå i det pedagogiska sammanhanget och bidra till att skapa en trygg och stabil miljö för våra barn och ungdomar i skolan. Ätradalsskolan är en av kommunens två högstadieskolor och är belägen i Timmele strax utanför Ulricehamn. Skolan har ca 250 elever i åk 7-9. I Ulricehamns kommun arbetar sektor lärande gemensamt med fokus på områdena inkludering, digitalisering och övergångar. På skolan finns rektor, biträdande rektor och tre arbetslagsledare. Kollegiet är uppdelat på tre arbetslag med fokus på varsin årskurs. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Lärarassistent är en relativt ny titel inom skolan med uppdrag att utföra sådana arbetsuppgifter som ryms inom lärarens område, men som inte är kopplade till ett behörighetsansvar. Arbetsuppgifterna är varierande och beslutas av rektor utifrån enhetens behov. Fokus ligger dock på att du som lärarassistent avlastar och stöttar lärare i deras arbete för att öka lärarnas möjlighet att fokusera på undervisning. På Ätradalsskolan jobbar idag två lärarassistenter med uppdrag att vara mentor till varsin årskurs. Vi söker nu ytterligare en kollega för att därmed ha en mentor till varje årskurs på skolan. Mentorn följer en elevgrupp under elevernas tid på högstadiet, tar hand om utvecklingssamtal, föräldrakontakter, den dagliga kontakten med elever med mera. Mentorerna har en viktig roll på skolan och personlig lämplighet är därför av största vikt.

Kvalifikationer
Du som söker har en eftergymnasial utbildning som socialpedagog, lärarassistent eller annan som arbetsgivaren anser likvärdig för tjänsten. Du har god kännedom om skolans styrdokument och kan omsätta dessa kunskaper i ditt arbete. Vidare ser vi gärna att du god datorvana och har lätt för kommunikation, både i tal och skrift. Då det innebär mycket och nära kontakt med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är det av stor vikt att du har en god social kompetens och kommunikativ förmåga. Vi har krav på att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna genom arbete på högstadiet eller som ledare för ungdomsgrupper. Körkort är ett krav för tjänsten. För att trivas i rollen är du flexibel, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du har förmågan att fånga upp och förstå målgruppens behov och kan identifiera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och problemlösande med din kreativitet som verktyg. Som person är du lugn och trygg och det är viktigt att du har förmågan att självständigt fatta beslut samt ta initiativ. Du står för god etik, sunda värderingar och ett gott bemötande. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Ulricehamns kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Beleen Wisén Hansson
Telefon 0766-435522
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/grundskolor/atradalsskolan/
Sista ansökningsdag 14 feb 2021 (24 dagar kvar)