Kultursekreterare

Kultursekreterare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Verksamhet Kultur och fritid består av fyra enheter: fritid, bibliotek och allmänkultur, simhall och ungas fritid. Vi arbetar med att ge kommuninvånare och besökare ett rikt kultur-och fritidsutbud. Tjänsten som kultursekreterare är placerad på enheten Bibliotek och allmänkultur. Här arbetar cirka 15 personer. Förutom att driva biblioteksverksamhet på kommunens nio folkbibliotek arrangerar och marknadsför vi kulturprogram och utställningar för alla åldrar, handlägger ärenden och arrangörs- och föreningsbidrag, vårdar och tillgängliggör kulturarvet, arbetar med offentlig gestaltning och driver kulturprojekt.

Arbetsuppgifter
Tjänsten erbjuder ett omväxlande arbete med både administrativa, praktiska och kreativa uppgifter där du i ditt uppdrag * utvecklar kulturverksamheten i samarbete med kollegor, studieförbund, föreningsliv, andra lokala och regionala aktörer inom kulturområdet. * driver arbetet med att bevara, dokumentera och tillgängliggöra vårt lokala kulturarv t ex genom program, rådgivning, kontakt med föreningar, yttranden och remissvar i kulturmiljöfrågor. * planerar och samordnar kulturupplevelser för elever i kommunens skolor enligt styrdokument och fastställd budget. * handlägger och bereder ärenden. * söker och driver projekt. Viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
För tjänsten söker vi kandidater med högskole- eller universitetsutbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi har krav på tidigare erfarenhet av arbete inom kultursektorn samt bred kunskap och intresse för kulturfrågor och då gärna särskilt inom kulturarvsområdet. Som person är du serviceinriktad, strukturerad och kan arbeta självgående och ta egna initiativ. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Du har även god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Anna-Lena Johansson
Telefon 0321-59 51 53
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/kulturochfritid
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (2 dagar kvar)