Kommunikatör

Kommunikatör

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kommunikationsfunktionen har det övergripande ansvaret för kommunens kommunikationsarbete och fungerar som ett centralt stöd för kommunens verksamheter när det gäller extern och intern kommunikation. Vi är tre kommunikatörer och en kommunikationschef och har våra arbetsplatser i kommunens stadshus i centrala Ulricehamn. Nu behöver vi bli fler. Vi söker en erfaren och driven kommunikatör som kan hjälpa oss att utveckla kommunens kommunikationsarbete ytterligare.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör jobbar du i nära samarbete med kommunens verksamheter och ger både operativt och strategiskt stöd till chefer och verksamheter. Arbetsuppgifterna är många och varierande. Ditt uppdrag kommer vara särskilt riktat mot sektor miljö och samhällsbyggnad. Du kommer också ha ett särskilt ansvar för utvecklingen av den externa webbplatsen. Du planerar och genomför kommunikationsinsatser både internt och externt. Du uppdaterar innehållet på intern och extern webbplats samt hanterar vår närvaro i sociala medier. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att ta fram pressmaterial, ge stöd i mediekontakter och producera informationsmaterial. Ta fram underlag för trycksaker - från idé till material färdigt för tryck. Fotografering och bildhantering samt enklare filmproduktion förekommer också.

Kvalifikationer
Ska-krav: * Minst tre års erfarenhet av kommunikationsarbete. * Akademisk utbildning inom kommunikationsvetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer lämplig för uppdraget. Önskvärt: * Erfarenhet av kommunikationsarbete inom en politiskt styrd organisation. * Erfarenhet av kommunikationsarbete inom miljö och samhällsbyggnads- och/eller teknisk förvaltning. Vi söker dig som trivs med och har erfarenhet av att arbeta brett med kommunikation. Och som skulle beskriva dig själv som en kommunikationsgeneralist. * Du är duktig på att uttrycka dig i skrift enkelt, tillgängligt och målgruppsanpassat. * Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar kombinerat med förmågan att omsätta dessa till begriplig och effektiv kommunikation. * Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med layout och grafisk form. * Du har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt, är lyhörd, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. * Du är självständig och självgående, kreativ, tar initiativ och ser möjligheter.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Eva Wallin
Telefon 0321-59 51 71
Område Ulricehamn
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (7 dagar kvar)