Kommunikatör

Kommunikatör

Som kommunikatör arbetar du nära andra professioner inom kommunen där du ger såväl operativt som strategiskt stöd till chefer och verksamheter. Ditt uppdrag kommer vara särskilt riktat mot sektor välfärd. Du kommer också ha ett särskilt ansvar för utvecklingen av den externa webbplatsen. Du planerar och genomför kommunikationsinsatser både internt och externt. Du uppdaterar innehållet på intern och extern webbplats samt hanterar vår närvaro i sociala medier. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att ta fram pressmaterial, ge stöd i mediekontakter och producera informationsmaterial. Du tar fram underlag för trycksaker - från idé till material färdigt för tryck. Fotografering och bildhantering samt enklare filmproduktion förekommer också.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning inom kommunikationsvetenskap alternativt har annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer lämplig för uppdraget. En akademisk examen inom relevant område är meriterande. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete eller har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. Goda kunskaper i programmen Photoshop och Indesign är meriterande, liksom webbverktyget WordPress. Du bör också ha god kompetens i webbpublicering och webbutveckling. För att du ska lyckas i uppdraget som kommunikatör ser vi att du snabbt bör kunna sätta dig in i komplexa frågeställningar för att kunna omsätta dessa till begriplig och effektiv kommunikation. Du har god språklig förmåga och tycker om att bygga nätverk. Du har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt, är kreativ och initiativtagande. Som person är du lyhörd, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga.

Vi undanbeder oss kontakt med bemanningsföretag och annonsörer under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 28 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Kommunikationsfunktionen har det övergripande ansvaret för kommunens kommunikationsarbete och fungerar som ett centralt stöd för övrig verksamhet gällande extern och intern kommunikation. Vår funktion består av tre kommunikatörer och en kommunikationschef. Samtliga har sina arbetsplatser i kommunens stadshus i centrala Ulricehamn. Då en av kommunikatörerna nu går vidare till annan tjänst, söker vi hennes ersättare.