Kart- och mätingenjör till Planeheten

Kart- och mätingenjör till Planeheten

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. Du kommer tillhöra oss på planenheten som består av ett flertal funktioner, däribland kart- och mätfunktionen, planläggning och översiktlig planering. Idag finns inom kart- och mätfunktionen en GIS-ingenjör och tre kart- och mättekniker. Vi har under de senaste åren ökat i antal för att kunna utveckla våra tjänster och förbättra servicen, detta vill vi att du som är driven skall bli en del av.
Hos oss landar du i en kreativ miljö där teamkänslan och vår gemensamma produkt är avgörande. Vi är en liten kommun men med ett starkt näringsliv och en befolkning i tillväxt, vilket präglar vår organisation och våra arbetsuppgifter.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
I din roll som kart- och mätningsingenjör kommer du att arbeta brett inom processen kartframställning och mätning. Detta innebär både uppgifter i framtagandet av kartunderlag i bygglovsprocessen samt delar som rör kommunens egna kartinformation med utredningar och underlag till främst planprocesserna. Mätuppdragen kan handla om bland annat husutstakning, utsättning och inmätning till grund- och nybyggnadskartor och kartuppdragen handlar om att samla information och sköta en smidig och snabb leverans till våra kunder. För oss är det viktigt att du gillar interna och framförallt externa kontakter, allt för att vi skall producera bästa upplevelse och produkt till kunderna.

Kvalifikationer
Du som söker ska helst ha jobbat några år inom yrkesområdet och i grunden vara utbildad kart- och/eller mätingenjör/tekniker, lantmäteriingenjör eller inneha annan motsvarande utbildning eller erfarenhet för att på ett bra sätt hantera yrkesrollen. B-körkort är ett krav.

För tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom digitala programvaror, meriterande är till exempel Geosecma for ArcGIS. Du ska kunna använda dig av Office-paketet, och kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift.

Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, serviceinriktad, nyfiken, samarbetsvillig och har en ödmjuk och god språklig förmåga. Du har ett starkt kvalitets- och kundfokus genom hela arbetsprocessen och ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår.
Vi ser gärna att du är resultatinriktad/målmedveten och att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du har även ett starkt intresse för din yrkesroll och är utvecklingsinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Sara Helmrot
Telefon 0321-595042
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 10 jan 2021 (47 dagar kvar)