Kart- och mätingenjör/tekniker

Kart- och mätingenjör/tekniker

I din roll som kart- och mätningsingenjör kommer du att arbeta brett inom processen kartframställning och mätning. Detta innebär både uppgifter i framtagandet av kartunderlag i bygglovsprocessen samt delar som rör kommunens egna kartmaterial med utredningar och underlag till främst planprocesserna. Mätuppdragen kan handla om bland annat husutstakning, utsättning och inmätning till grund- och nybyggnadskartor.

Vi använder kartplattformen Geosecma for ArcGIS. Vi mäter med Leica TPS/GPS och gör dataredigering i SBG Geo. Externt sker kontakter oftast med programvaran Auto Cad.

Samtidigt som Ulricehamn växer så växer även vårt team och en höjning av kvalitén och ambitionsnivån inom området har påbörjats. Detta ser vi som en viktig pusselbit i en fortsatt bra och effektiv samhällsutvecklingsprocess inom kommunen. Du kommer ha en viktig och stor roll i detta.

Kvalifikationer
Du som söker ska helst ha jobbat några år inom yrkesområdet och i grunden vara utbildad kart- och/eller mätingenjör/tekniker, lantmäteriingenjör eller inneha annan motsvarande utbildning eller erfarenhet för att på ett bra sätt hantera yrkesrollen. Meriterande är det om du har kunskaper i Geosecma for ArcGIS och SBG Geo. Det är också meriterande med behörighet för arbete på väg enligt Trafikverkets regler. B-körkort är ett krav.

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du är resultatinriktad/målmedveten och att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Att du är strukturerad och noggrann är en självklarhet för dig samt att du har ett starkt intresse för din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/boendeochmiljo/
Sista ansökningsdag 20 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

Miljö- och samhällsbyggnad består av fyra enheter, miljö, bygg, exploatering samt planenheten. Du kommer tillhöra planenheten som består av ett flertal funktioner, däribland kart- och mätfunktionen. Idag finns där två GIS-ingenjörer, en mättekniker och en kartingenjör.