HR-konsult

HR-konsult

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I kommunledningsstaben ingår funktionerna ekonomi, HR, kommunikation, planering och kansli. Arbetet består av såväl strategiska utvecklingsfrågor som operativt stöd till verksamheten. HR-funktionen utgör ett stöd till verksamheten och organisationens chefer inom områdena arbetsrätt, rekrytering, kompetensförsörjning, anställningsförhållanden, rehabilitering, arbetsmiljö och pensioner. Detta innefattar förutom direkt stöd i specifika ärenden även lag- och avtalstolkning, utarbetande av policies och riktlinjer, stöd i samverkan och förhandlingar samt utbildningar med mera. Vill du vara med och utveckla HR-funktionen i Ulricehamns kommun? Dagens HR utvecklas i takt med resten av omvärlden och dess efterfrågan på effektivisering. Vi har ett ständigt pågående utvecklingsfokus för att leverera HR-tjänster av högsta kvalitet och tillgodose verksamhetens behov. Du kommer till ett engagerat team som i hög grad samarbetar för att nå våra gemensamma mål. HR-funktionen består dels av lönehandläggning dels av personalhandläggning och totalt är vi 15 medarbetare som håller till i fina, ljusa lokaler i centrala Ulricehamn med närhet till både bra kommunikationer och en härlig småstadspuls som erbjuder det mesta. Ulricehamns kommun erbjuder, förutom ett spännande och utvecklande uppdrag, även flera bra personalförmåner som exempelvis fritidsstudiebidrag, friskvård och fri parkering. Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Som HR-konsult arbetar du i ett nära samarbete med våra chefer i organisationen, där du verkar som ett internkonsultativt stöd i deras personalarbete. I din roll kommer du att arbeta både operativt och strategiskt. Du kommer också att arbeta med att förbättra och effektivisera HR-processer i förvaltningen, utföra utbildningsinsatser för chefer inom organisationen samt att vid behov kunna planera, genomföra och utvärdera projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som utmanas av att arbeta utefter ett internkonsultativt förhållningssätt. Du är en förtroendeingivande person som har förmåga att skapa goda relationer som i sin tur ger ett väl fungerande och professionellt samarbetsklimat. Du är tydlig och välformulerad i din kommunikation både i tal och skrift, i enskilda samtal såväl som inför större grupper. Som HR-konsult tar du ansvar för ditt uppdrag. Du driver processer vidare och arbetar strukturerat och metodiskt för långsiktig framgång. För att passa i rollen ska du vara representativ för Ulricehamns kommun och ha ett tydligt arbetsgivarperspektiv. Du har god insikt i vårt uppdrag och vet vem vi är till för. För tjänsten krävs en högskoleexamen med inriktning på personal- och organisationsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrkesområdet.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Roland Ödh
Telefon 0321-595071
Område Ulricehamn
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (3 dagar kvar)