Gällstad skolområde söker lärare till särskild undervisningsgrupp

Gällstad skolområde söker lärare till särskild undervisningsgrupp

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Välkommen till Gällstad skolområde! Söder om Ulricehamns tätort hittar du Gällstads skola som har cirka 160 elever i årskurserna F till 6. Vi arbetar för att skapa en miljö där hänsyn, gott uppförande och ömsesidig respekt präglar umgängestonen. I samma byggnad finns också ett fritidshem, en förskola samt ett kommunbibliotek. Vi söker en lärare till vår verksamhet för anställning i skolområdets särskilda undervisningsgrupp. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att tillsammans med andra planera för och undervisa elever i särskild undervisningsgrupp. I uppdraget ingår nära kontakter med klassföreståndare, vårdnadshavare och andra aktörer som är viktiga för elevens kunskapsutveckling. Du kommer att ingå i kommunens övergripande nätverk för personal som arbetar i särskilda undervisningsgrupper. Vi befinner oss i en uppbyggnadsfas där du förväntas delta i verksamhetens utformning. Hos oss får du goda möjligheter till kompetensutveckling och att utvecklas inom din profession

Kvalifikationer
Lärarlegitimation och/eller speciallärare med erfarenhet av arbete med elever i behov av anpassat stöd. Meriterande för tjänsten är om du har behörighet i flera ämnen eller högskolepoäng inom specialpedagogik. Vidare ser vi det som meriterande med erfarenhet av att arbeta med digitala lärverktyg och tillgänglig lärmiljö samt erfarenhet av och kunskap om elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Som lärare på Gällstads skola är det självklart att du har ett salutogent förhållningssätt och alltid utgår från elevens bästa. En mycket god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med eleverna är en förutsättning för uppdraget. Du har ett inkluderande förhållningssätt och kan bidra till en stark vi-känsla, såväl i elevgrupperna som kollegialt. Du har ett tydligt kvalitetsfokus i ditt arbete, är lösningsfokuserad och positiv. I bemötandet av elever är du lugn, trygg och tålmodig. Vi ser att du har ett lågaffektivt förhållningssätt i mötet med unga, är en tydlig ledare och förebild samt har en god förmåga att skapa relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Caroline Ahl
Telefon 0321-59 59 16
Email Mejla Caroline Ahl
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (2 dagar kvar)