Fysioterapeut/sjukgymnast

Fysioterapeut/sjukgymnast

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss?

Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis.

Sektor välfärd i Ulricehamns kommun består av de fyra verksamheterna funktionsnedsättning, hemtjänst och hemsjukvård, individ- och familjeomsorg samt vård- och omsorgsboenden.

Hemtjänst och hemsjukvård ansvarar för insatser enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Vi har verksamhet över hela kommunen och har ansvar för myndighetsutövning, hemsjukvård, hemtjänst och korttidsverksamhet. Vårt uppdrag är att ge stöd och hjälp till dem som har svårt att klara det dagliga livet samt ge god och kvalitetssäker hemsjukvård.

Vi behöver fler medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Ulricehamn är det lätt att leva och bo och du har närhet till det mesta! Vi arbetar ständigt med utveckling för att möta samhällets krav. Kommunens mål är att vara en attraktiv arbetsplats och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterat gym- och badkort, Ha-kulbidrag, fritidsstudiebidrag och fri parkering är några av de personalförmåner vi erbjuder.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast i hemsjukvården i Ulricehamns kommun. Du kommer ingå i vår arbetsgrupp med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, rehabassistenter och hjälpmedelstekniker.
Hemsjukvård rehab innefattar insatser inom hemtjänst, vård-och omsorgsboenden, korttidsboende, LSS och socialpsykiatri. Du kommer att vara placerad på någon av våra enheter i kommunen.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut i kommunens hemsjukvård kommer du att delta i patientfokuserade team som består av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska, biståndshandläggare, undersköterskor och enhetschef. Till dina arbetsuppgifter hör att bedöma funktionsförmåga, utforma och genomföra fysioterapeutiska rehabiliteringsinsatser och förskriva medicintekniska hjälpmedel. Handledning utifrån fysioterapeutiskt perspektiv och delegering till vård-och omsorgspersonal är en del av arbetet. Arbetet hos oss erbjuder flexibilitet och variation. Du planerar till stor del av din arbetstid själv utifrån patientens behov i centrum.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har vidareutbildning och/eller erfarenhet inom yrket samt om du tidigare har arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård.

Vi söker en kollega som deltar i att utveckla vår rehabiliteringsverksamhet där du behöver ett genuint intresse för rehabiliteringsarbete i kommunal verksamhet. Ditt medarbetskap kännetecknas av en aktiv och ansvarstagande roll där serviceanda och gott bemötande är i fokus. Du har god initiativförmåga och är självständig, samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans i team. Du är en positiv kollega som bidrar till att bibehålla vårt goda arbetsklimat. Flexibilitet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt är även egenskaper som vi söker hos dig.
Vidare har du god förmåga att professionellt bemöta människor i olika situationer och kunna samverka med personer runt omkring dig, med patienten i fokus. Då gott samarbete med patienter, kollegor och andra yrkesgrupper är centralt, är det viktigt att du är relationsskapande och lyhörd. Du har god datorvana och uttrycker dig väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav för tjänsten. Vi lägger vid rekryteringen stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR.
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Linda Petersson
Telefon 0321-59 56 50
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (14 dagar kvar)