Fritidspedagog till Gällstad skolområde

Fritidspedagog till Gällstad skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Till Gällstad skolområde räknas Gällstad skola, Tvärreds skola, Vegby skola och Marbäcks skola. Gällstad ligger cirka 15 km söder om Ulricehamn. Skolan ligger mitt i samhället med naturen precis runt hörnet och där finns elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolans och därmed också fritidshemmets elevantal växer och vi behöver därför förstärka med ytterligare en fritidspedagog.

Arbetsuppgifter
I arbetet som fritidspedagog kommer du, tillsammans med dina kollegor, planera och bedriva verksamhet på fritidshemmet utefter gällande styrdokument. Under skoltid stödjer du elever och/eller grupper i deras skolarbete i samarbete med klasslärare. Fritidshemmet har öppet måndag till fredag mellan klockan 06.00-18.00. Arbetstiden schemaläggs efter verksamhetens behov

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog, alternativt lärare med inriktning mot fritidshem och som vill bidra till att utveckla fritidsverksamheten på Gällstad skola. Du har erfarenhet av arbete på fritidshem och gärna med att arbeta i skolans lägre klasser. Meriterande är arbetserfarenhet med barn, t ex som scout- eller idrottsledare. Meriterande är också om du är särskilt intresserad av att organisera för och genomföra rast- och utomhusaktiviteter för våra elever. Du är utåtriktad och kan ta initiativ i planeringen av verksamheten. Du är ansvarsfull och har kunskapen om vikten att bygga goda relationer med elever och skapa förtroende hos vårdnadshavare. Vidare har du goda kunskaper om barns utveckling och kunskapsinlärning och förståelse för barns olika beteenden. Dessutom behöver du vara engagerad för fritidshemmets uppdrag, uppfinningsrik, positiv, och lösningsfokuserad. Då arbetet innebär att kunna öppna och stänga fritidsverksamheten, tidigt respektive sent, underlättar det om du har körkort och tillgång till egen bil.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Caroline Ahl
Telefon 0321-59 59 16
Email Mejla Caroline Ahl
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)