Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor service innehåller verksamheterna fastighet, IT, kost, kultur och fritid samt kommunservice. Fastighet är den verksamhet som ansvarar för kommunens fastighetsbestånd. Organisationen utgörs av fastighetsskötsel, förvaltning, drift, lokalresursplanering och byggprojekt. Kraven på verksamhet fastighet påverkas starkt av kommunens tillväxt och vi förstärker nu organisationen för att kunna leverera lokaler som stödjer övriga verksamheter. Fastighetsingenjören ingår i förvaltningen och är direkt underställd fastighetschefen. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
I uppdraget som fastighetsingenjör förväntas du; * planera, samordna och aktivt driva planerade underhållsarbeten och mindre ombyggnadsprojekt. * initiera och utreda underhålls-, ombyggnads- och utvecklingsprojekt. * följa upp och analysera underhållsplanering utifrån driftkostnader. * medverka vid framtagande av budget. * samarbeta med projektledare vid större ombyggnadsåtgärder. * medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer. * ha det operativa ansvaret för fastighetsbeståndens underhåll och på sikt eventuellt även för drift av fastigheterna. Tillse att arbetet bedrivs i enlighet med Ulricehamns kommuns vision, värdeord och principer samt sektor service strategikarta. I tjänsten ingår också att se till att avtal, styrdokument och de regler och rekommendationer som finns inom området följs.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning eller YH utbildning med inriktning mot byggnadsteknik, eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Dokumenterade kunskaper inom värme- och ventilationssystem inklusive styr och regler samt utbildning inom praktisk projektledning samt kunskap om LOU är meriterande för tjänsten. Även flerårig arbetserfarenhet av byggnadsunderhåll och/eller som fastighetsingenjör/teknisk förvaltare är meriterande. Som person är du lätt att samarbeta med, har en god relationsskapande förmåga och har ett serviceinriktat arbetssätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt med hänsyn till verksamhetens behov. För att fungera i rollen är du bra på problemlösning och har ett nytänkande sätt att ta dig an uppgifter. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Utdrag ur belastningsregistret och B-körkort är ett krav för anställning.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Crister Dahlgren
Telefon 0321-59 52 14
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 3 mars 2020 (14 dagar kvar)