Familjerättssekreterare/socialsekreterare sökes - IFO Barn och Unga

Familjerättssekreterare/socialsekreterare sökes - IFO Barn och Unga

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Vi har i över tio år arbetat med ett systemteoretiskt förhållningssätt. Det innebär bland annat ett mer medmänskligt sätt att behandla såväl medarbetare som brukare. Bland annat har vi styrt verksamheten mot ett flexibelt arbetssätt där vi försöker att möta behoven på hemmaplan. På samma sätt har vi investerat i medarbetarna, genom utbildning och bra bemanning. Något som gjort Ulricehamn till ett föredöme inom socialtjänst. IFO Barn och Unga i Ulricehamn är indelad i två enheter bestående av sammanlagt 23 medarbetare under ledning av två enhetschefer. Tillsammans ansvarar vi för mottagning, utredning, familjerätt, familjehemsvård, socialtjänstens förebyggande verksamhet på Familjecentralen samt HVB-hem och stödboende för ungdomar. Vi söker nu en tillsvidareanställd som fram till årsskiftet 2023/2024 kommer att ha inriktning familjerättssekreterare, och därefter ha sin placering som socialsekreterare inom Barn och Unga där behov finns. Om erforderliga beslut fattas söker vi även en vikarierade familjehemssekreterare. Här kommer du vara en del av ett engagerat team som tillsammans fortsätter att utveckla Ulricehamns socialtjänst. Hos oss är klienten i fokus, även i praktiken. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som familjerättssekreterare har du ett omväxlande och spännande arbete där din insats verkligen kan göra skillnad. Du arbetar både stödjande och med myndighetsutövning. Du ansvarar för att genomföra upplysningar, utredningar och godkännande av avtal i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge, handlägga fader/föräldraskap, adoptioner och verkställighet av umgängesstöd. Familjerättssekreterare genomför även informationssamtal, samarbetssamtal och råd- och stödsamtal. Som socialsekreterare inom någon av enhetens övriga verksamhetsområden får du ett flexibelt och utvecklande arbete där du arbetar med förhandsbedömning, utredning eller uppföljning av insatser enligt Socialtjänstlagen eller LVU (lagen om vård av unga). I ditt uppdrag arbetar du med avvägningar, bedömningar, beslut och överväganden där handläggningen sker med utgångspunkt i systemteoretiska grundantaganden. Som familjehemssekreterare arbetar du med att rekrytera, utreda, matcha och handleda uppdragstagare och är en viktig kugge i kommunens arbete med hemmaplanslösningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande med erfarenhet av familjerättsligt arbete och myndighetsutövning kring barn och ungdomar. Har du gått familjerättssocionomernas riksförening (FSR) grundkurser i utredning, faderskap och samarbetssamtal ser vi även det som meriterande, liksom kunskaper i systemteori. För att lyckas i jobbet är du trygg som person och vid stressade situationer bibehåller du ett lugn, är tålmodig och fokuserar på rätt saker. Du kan anpassa dig till ändrade omständigheter, är bra i samarbete med andra och har förmåga att arbeta självständigt. Du visar ett gott omdöme och god människosyn med ett respektfullt bemötande. Du kan formulera dig väl i skrift, skriver språkligt och grammatiskt korrekt samt anpassar kommunikationen till situation och målgrupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. God datorvana och B-körkort är krav för tjänsten.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sara Andersson
Telefon 0321-59 56 81
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)