Förskollärare till Tvärred

Förskollärare till Tvärred

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Tvärreds förskola är byggd i anslutning till Tvärreds skola. Det finns en härlig gård och närhet till skog som inspirerar till lek. Miljön inne lockar till lek och skapande, vi har två ateljéer för målning och snickeri och stor samlingshall som är lokaliserad mitt i förskolan Barnen ges möjlighet att upptäcka, uppleva och skapa tillsammans med varandra och med oss vuxna. Till Tvärreds förskola söker vi nu en förskollärare, välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Vi söker en förskollärare med placering på Tvärreds förskola där du arbetar med barn i åldrarna 1- 5 år. Förskolan består av totalt fyra avdelningar, varav två småbarnsavdelningar. Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på undervisning och barnens utveckling och lärande. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. I arbetet ingår även ett uppdrag kring barn i behov av särskilt stöd tillsammans med de övriga pedagogerna. Lärmiljöerna anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med vår specialpedagog i området och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad förskollärare, du har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola. Du har kunskap om och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som förskollärare samt om du varit delaktig i utvecklingsarbete. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens lärande och verksamhetens utveckling. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du är intresserad av att utveckla verksamheten och har god förmåga att strukturera och organisera. Vi lägger stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställning sker utifrån att erforderliga beslut fattas. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).
Mer info
Kontaktperson Sandra Karlsson
Telefon 0321-595859
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/tvarreds-forskola/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)