Förskollärare till Stadskogens förskola

Förskollärare till Stadskogens förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Stadsskogens förskola är en av förskolorna i området Emilia Centrum; verkar som i ett intraprenad och är inspirerade av Reggio Emilias filosofi och praktiska arbete. Utbildningen är organiserad i åldershomogena grupper. Förskollärare och barnskötare arbetar i tre team; de yngsta barnen i team gul, mellanåldrarna i team grön och de äldsta barnen i team blå. De olika teamen samverkar mellan varandra. De båda förskolorna i området har ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete, SKA i teams, som är digitaliserat och är ett stöd i genomförandet av en likvärdig och hållbar utbildning i relation till skollagen och förskolans läroplan. Pedagogisk planering, genomförandet av utbildningen och undervisningen görs utifrån ramar och riktlinjer, reflektion och analys dokumenteras i SKA- teams.

Arbetsuppgifter
Förskolans undervisning och utbildning sker i målstyrda processer i riktning mot läroplanens mål. Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för att undervisning och utbildning genomförs enligt förskolans läroplan och utifrån barnens bästa, genom att bjuda in till delaktighet och dialog. Förskolorna arbetar med projekt, inspirationer, barns hundra språk, miljöer och material både ute och inne. Du leder barnen i sin utbildning i den lite mindre eller större gruppen och utifrån individuell anpassning. Du organiserar hållbara, estetiska miljöer med utforskande material. I arbetet används digitala stöd som lärplatta, projektor och plattformen Infomentor där även möjligheten för föräldrar och vårdnadshavare finns för att kunna ta del och följa innehållet av verksamhetens utbildning och undervisning. Arbetstidsscheman planeras utifrån innehållet i förskolans utbildning och undervisning samt barnens vistelsebehov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som alltid utgår ifrån barnens bästa. Du är kreativ och problemlösande i vardagens utmaningar samt samspelande och interagerande med dina kollegor. Du är här och nu i vardagen, såväl med barngruppen som med de vuxna. Du har förmåga att kunna lyfta blicken och vara professionell, där du kan se verksamheten och dina arbetsuppgifter i ett yrkesperspektiv. Som förskollärare ska du kunna förhålla dig och verka utifrån nationella mål och de kommunala förutsättningarna. Du kan ta eget ansvar och samarbeta med andra för att genomföra undervisningen i förskolan. För tjänsten ska du ha en förskollärarutbildning, och gärna genom utbildning eller arbetslivserfarenhet med insikt i Reggio Emilias filosofi, praktik och syn på barn. Vi ser även gärna att du har kompetens och utbildning inom läs och skriv, musik, dans och rörelse, skapande verksamhet, matematik, bygg och konstruktion, natur och miljö eller IKT. Vidare ser vi meriterande på att du har goda förmågor och en vilja till att samarbeta med barnen, vårdnadshavare och kollegor.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Förskollärarlegitimation är ett krav för en tillsvidaretjänst enligt Skollagen. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Siv Åkesson
Telefon 0321-59 54 02
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 28 juni 2022 (1 dag kvar)