Förskollärare till Pastellens förskola

Förskollärare till Pastellens förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och innevånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi söker förskollärare till Pastellens förskola i Blidsberg, cirka 2 mil norr om Ulricehamns centralort. Förskolan arbetar för att barnen ska vara trygga, ha inflytande och vara delaktiga i sin utbildning och lärmiljö för en hållbar utveckling. I dag har vi två avdelningar med barn i åldern ca 1-3 och 3-5 år. Vi erbjuder dig: pedagogisk utvecklingstid i arbetslag och individuellt, beroende på uppdrag. Arbetskläder utomhus, pedagogiska måltider och friskvårdsbidrag. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som förskollärare ansvarar du för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen och är en del i arbetslagets uppdrag för att främja barns utveckling och lärande. I arbetet ingår även ett uppdrag kring barn i behov av särskilt stöd tillsammans med de andra pedagogerna. Utbildning och lärmiljöer anpassas efter behov och du kommer att ha ett nära samarbete med specialpedagog som finns knuten till förskolan. Det finns även pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk på förskolan. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och analys av resultatet i utbildningen.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad förskollärare, alternativt innehar lärarexamen med inriktning mot förskolan. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Tidigare erfarenhet som förskollärare med delaktighet i utvecklingsfrågor är meriterande. Vidare är du en positiv, flexibel, engagerad, strukturerad och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat, kan se helhetslösningar och har förmågan att driva förskolans systematiska kvalitetsarbete. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du visar engagemang och är intresserad av att utveckla förskolan vidare. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Åsa Jansson
Telefon 0321-595521
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/forskola/forskolor/pastellens-forskola-i-blidsberg/
Sista ansökningsdag 11 maj 2021 (4 dagar kvar)