Förskollärare till Nitta förskola

Förskollärare till Nitta förskola

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med specialpedagog som finns knuten till förskoleområdet och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor. Du kommer även att få vara en del i förskoleområdets kollegiala lärande där vi är med i Läslyftet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du som söker har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Det är också meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av, systematiskt kvalitetsarbete. För att lyckas i rollen som förskollärare är du strukturerad och har förmåga att se helhetslösningar. Du är intresserad av att utveckla verksamheten, är driven och engagerar dig i ditt arbete. Då vi tycker det kollegiala lärandet är viktigt ser vi att du har god förmåga att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi söker nu en förskollärare som vill utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med oss på Nitta förskola. Förskolan består av två åldersindelade avdelningar Totte och Alfons. Förskolan har en stor utegård och utanför grindarna har vi tillgång till härliga skogs- och naturområden. Förskolan har även ett eget tillagningskök där förutom lunch även frukost och mellanmål serveras. Det är härligt att känna doften av mat och nybakat bröd. Hos oss erbjuder vi en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter, pedagogisk utvecklingstid individuellt och i arbetslag, introduktionsperiod för nyutbildade förskollärare, fria pedagogiska måltider, arbetskläder utomhus samt goda personalförmåner.