Förskollärare till Hökerum

Förskollärare till Hökerum

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi söker nu en förskollärare till Hökerums förskola. Hökerums förskola är knuten till vacker natur och består idag av sex åldersindelade barngrupper. Hos oss erbjuder vi en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi erbjuder dig: - Pedagogisk utvecklingstid individuellt och i arbetslag - Introduktionsperiod för nyutbildade förskollärare - Fria pedagogiska måltider och arbetskläder utomhus Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med specialpedagog som finns knuten till förskoleområdet och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor. Du kommer även att få vara en del i förskoleområdets kollegiala lärande där vi är med i Läslyftet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du som söker har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Det är också meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av, systematiskt kvalitetsarbete. För att lyckas i rollen som förskollärare är du strukturerad och har förmåga att se helhetslösningar. Du är intresserad av att utveckla verksamheten, är driven och engagerar dig i ditt arbete. Då vi tycker det kollegiala lärandet är viktigt ser vi att du har god förmåga att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Shila Shekari
Telefon 0766-435872
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/hokerums-forskola/
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (10 dagar kvar)