Förskollärare till Gällstads förskola

Förskollärare till Gällstads förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Nu söker vi förskollärare till Gällstads förskola. Förskolan är en två-avdelningsförskola, med barn i åldern 1 - 6 år. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter, pedagogisk utvecklingstid enskilt och i arbetslag, fria pedagogiska måltider, arbetskläder utomhus samt tillgång till en egen iPad för att ha möjlighet att planera och dokumentera ditt arbete. Du kommer också få ta del i utvecklandet av samverkahusets förskola som är under projektering. Samverkanshusets förskola kommer vara en del i det samverkanshus, förskola-äldreomsorg, som kommer byggas i Gällstad. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Du bedriver undervisning som stimulerar och utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. I nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med vår specialpedagog i området och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor. Du har också fortlöpande samtal med vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du har också fortlöpande samtal med vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande. Vi arbetar aktivt med barns språkutveckling med Bornholmsmodellen och TAKK och projektet NYA Nyanländas lärande. Arbetstiderna är schemalagda efter verksamhetens behov mellan kl. 06.00 - 18.00 vilket innebär att du behöver ha möjlighet att öppna och stänga förskolan. Du kan även i förekommande fall behöva stötta upp verksamheten på annan förskola inom rektorsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Du har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola och är legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare, samt delaktighet i utvecklingsarbete inom förskolan är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Du behöver kunna möta verksamhetens behov vad det gäller arbetstiden samt vid eventuella stöttning på annan förskola, körkort och tillgång till egen bil är därför önskvärt då kollektivtrafiken inte alltid kör eller räcker till. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Det är av stor vikt att du är engagerad och intresserad av att utveckla verksamheten och se möjligheter. Du har även god förmåga att samarbeta med andra samt att du kan arbeta systematiskt och strukturerat utifrån läroplanen. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar lärarlegitimation samt examensbevis i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskola samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen. (2010:800, kap 2 §§31-33). Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Christiansen
Telefon 0321-59 59 39
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 20 aug 2022 (3 dagar kvar)