Förskollärare till Gällstad

Förskollärare till Gällstad

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Vi söker en förskollärare till Gällstads förskolor. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter, pedagogisk utvecklingstid enskilt och i arbetslag, fria pedagogiska måltider, arbetskläder utomhus samt tillgång till en egen Ipad för att ha möjlighet att planera och dokumentera ditt arbete. Du kommer också få ta del i utvecklandet av Gällstadgårdens förskola som är under projektering. Gällstadgårdens förskola kommer vara en del i det samverkanshus, förskola-äldreomsorg, som kommer att byggas i Gällstad. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Som förskollärare bedriver du undervisning som stimulerar och utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. I nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. Verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med vår specialpedagog i området och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor. Du har också fortlöpande samtal med vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Du har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola och är legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare, samt delaktighet i utvecklingsarbete inom förskolan är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Det är av stor vikt att du är engagerad och intresserad av att utveckla verksamheten och se möjligheter. Du har även god förmåga att samarbeta med andra samt att du kan arbeta systematiskt och strukturerat utifrån läroplanen.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar lärarlegitimation samt examensbevis i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskola samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen. (2010:800, kap 2 §§31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Thor
Telefon 0321-595939
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnomsorg/forskolor/gallstads-forskola/
Sista ansökningsdag 29 apr 2021 (16 dagar kvar)