Förskollärare med handledaruppdrag till Hökerums förskola

Förskollärare med handledaruppdrag till Hökerums förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi söker nu förskollärare till Hökerums förskola. Förskolan är knuten till vacker natur och nära till skogen. Hos oss erbjuder vi en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi erbjuder dig: - en arbetsplats med VI känsla - pedagogisk utvecklingstid individuellt och i arbetslag - fria pedagogiska måltider och arbetskläder utomhus Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. I arbetet ingår även ett uppdrag kring barn i behov av särskilt stöd tillsammans med de övriga pedagogerna. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med specialpedagog som finns knuten till förskoleområdet och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Läroplanens värdegrund ska genomsyra ditt förhållningssätt och du ansvarar för att handleda och stötta ditt arbetslag mot uppsatta mål. Du ansvarar även för att verksamhetens utvecklingsarbete, dokumenteras och följs på ett systematiskt sätt. Du som söker har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Det är också meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av, systematiskt kvalitetsarbete. För att lyckas i rollen som förskollärare är du strukturerad och har förmåga att se helhetslösningar. Du är intresserad av att utveckla verksamheten, är driven och engagerar dig i ditt arbete. Då vi tycker det kollegiala lärandet är viktigt ser vi att du har god förmåga att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Förskollärarlegitimation är ett krav för en tillsvidaretjänst enligt Skollagen. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Shila Shekari
Telefon 0766-435872
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 1 juli 2022 (2 dagar kvar)